Logo GadgetGear.nl
Xiaomi Redmi K60 Ultra
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Xiaomi propt 24GB werkgeheugen in de Redmi K60 Ultra

Nee hij komt (nog) niet naar Europa, maar ja hij verlegt wel grenzen. Xiaomi presenteerde voor de Chinese thuismarkt de nieuwe Redmi K60 Ultra. Een vlaggenschip smartphone met 24GB aan werkgeheugen. Dat is niet alleen 18GB RAM meer dan de iPhone 14 Max, maar ook een primeur op het gebied van Android hardware.

Xiaomi bespaart ook niet op de geheugentechniek die het gebruikt, maar zet netjes LPDDR5 geheugenmodules in van SK Hynix. Overigens zitten Xiaomi en fabrikant BBK Electronics vrijwel altijd in dezelfde techvijver te vissen. De verwachting is dan ook dat OnePlus komende week ook een 24GB smartphone presenteert. Eveneens alleen voor de Chinese markt. Dit zou de OnePlus Ace 2 moeten zijn.

Over de jaren heen zien we dat de beschikbaarheid van geheugen maar blijft toenemen in smartphones. De redenering daarachter is logisch. Niet alleen gebruiken we nog steeds heel veel apps, de code daarachter neemt ook steeds verder toe. Ook de websites en webdiensten die je bezoekt, vragen steeds meer van het geheugen van jouw apparaat. Door websites en apps zo lang mogelijk actief te houden in het geheugen van de smartphone, zou deze lekker op snelheid moeten blijven.

Xiaomi voegt ook eigen chips toe voor energiemanagement op het toestel. Iets waar de BBK’s merk Oppo ook al een tijdje het verschil mee probeert te maken in de markt. Deze zouden de smartphone niet alleen snel moeten helpen opladen, maar ook de levensduur van de batterij moeten verbeteren. Verder leunt het toestel op een MediaTek Dimensity 9200+ chipset en krijgt een 6,7 inch display mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.