Zeeman Albert
Zeeman Albert

Withings Onthult Nieuwe Generatie ScanWatch: ScanWatch 2 en ScanWatch Light

In 2014 kondigde Withings ‘s werelds eerste hybride horloge aan. Vandaag onthult Withings twee nieuwe modellen, ScanWatch 2 en ScanWatch Light. Withings heeft zo een assortiment dat voldoet aan verschillende levensstijl- en gezondheidsbehoeften.

De ScanWatch-lijn is een uniek product in de smartwatch sector en biedt een elegante alternatieve oplossing voor het dragen van een minicomputer om de pols. Deze prachtige tijdloze horloges bieden geavanceerde gezondheids-tracking mogelijkheden  en zitten boordevol technologie om continue metingen autonoom en moeiteloos uit te voeren zonder dagelijkse oplaadbehoefte. Wij hebben de diverse modellen in de loop der jaren getest en zijn fan.

ScanWatch 2 – Technologie voor 24/7 Tracking

Het oorspronkelijke ScanWatch is door de FDA goedgekeurd voor het detecteren van atriumfibrilleren met behulp van ECG en voor de zuurstofsaturatie van arterieel hemoglobine (SpO2[1]) vanaf de pols, terwijl het ook meerdere welzijnsfuncties uitvoert, zoals het monitoren van slaapkwaliteit, fysieke activiteit en diverse cardiovasculaire metingen. ScanWatch 2 gaat verder met een scala aan aanvullende sensoren en software die geoptimaliseerd zijn voor continue gezondheidsmonitoring en nauwkeurige beoordeling van nieuwe gezondheidsmetingen. De extra mogelijkheden omvatten variatie van de basale lichaamstemperatuur, het bijhouden van de vrouwelijke cyclus, hartslagvariabiliteit en de automatische herkenning van meer dan 40 activiteiten.

ScanWatch 2 is ontworpen voor continue gezondheidsmonitoring, zowel dag als nacht en over langere perioden. Dankzij een batterijduur van 30 dagen en het vermogen om geavanceerdere gezondheidsmetingen dan ooit tevoren continu bij te houden, wordt Withings ScanWatch 2 een echte gezondheidsbewaker. Het biedt diepgaandere inzichten om mensen te helpen proactief de controle over hun gezondheid te nemen, met behulp van een prachtig ontworpen, stijlvol analoog en lichtgewicht horloge dat elke outfit kan verfraaien.

Met meer dan 10 jaar ervaring in het bijhouden van gezondheidsgegevens van miljoenen mensen, wordt ScanWatch 2 het nieuwe vlaggenschip voor de hybride horloges van Withings en profiteert het van een aanzienlijke upgrade in sensorhardware en HealthSenseTM – het eigen besturingssysteem van Withings. Het wordt het meest nauwkeurige trackingapparaat tot nu toe dankzij geavanceerde sensoren en algoritmen die nauwkeurigere metingen mogelijk maken van lichaamstemperatuur vanaf een draagbaar apparaat dan de huidige oplossingen op de markt, een MultiWave PPG-sensor die nieuwe mogelijkheden en nauwkeurigheid toevoegt door het gebruik van 4 golflengtes en 16 PPG-kanalen, en een accelerometer met hoge dynamische bereik die extra directionele sensoren toevoegt voor nauwkeurigere identificatie en automatische tracking van activiteiten en trainingen, evenals het automatisch detecteren van meer sporten.

Naast het meten van een breder scala aan medische statistieken, zijn updates van het Withings HealthSense OS efficiënter. HealthSense krijgt een update naar PowerSense Pro, een deel van het OS dat de beste tijd identificeert om een gezondheidsmeting te starten en meldingen over hartgezondheid verzendt om batterijduur te maximaliseren en nauwkeurigheid van registratie te garanderen. De batterijduur wordt verder verlengd door te detecteren wanneer het horloge niet wordt gedragen, waardoor onnodige tracking wordt vermeden. De OS-updates staan ook meer metingen en invoer toe die direct op de horloges kunnen worden uitgevoerd, evenals binnen de Withings App, terwijl Withings ook in staat wordt gesteld om nieuwe functies te blijven lanceren om gebruikers altijd een hoogwaardig product en gezondheidservaring te bieden.

Verhogen van de Temperatuur bij Continue Lichaamstemperatuurmeting

Withings neemt een nieuwe benadering van lichaamstemperatuurmeting met de TempTech24/7 module. Deze combineert een baanbrekende, geminiaturiseerde warmtefluxsensor (die energietransport meet) met een zeer nauwkeurige temperatuursensor (die omgevings- en huidtemperatuur meet), samen met kalibraties voor hartslag en accelerometer input, om de beste-in-zijn-klasse variatiebeoordeling van lichaamstemperatuur te leveren.

ScanWatch 2 kan schommelingen in de basale lichaamstemperatuur dag en nacht vaststellen, wat het begin van een ziekte of andere gezondheidsproblemen kan aangeven, en kan ook helpen bij het beheer van prestaties en herstel via temperatuurvariatiezones tijdens trainingen.

De Cyclus van het Leven

*De mogelijkheid voor vrouwen om menstruatiecycli rechtstreeks op een smartwatch toe te voegen is een nieuwe functie die een verbeterde en naadloze benadering biedt voor holistische gezondheid. Hiermee kunnen menstruatiecycli worden gevolgd als een gezondheidsmetriek. Vrouwen kunnen hun menstruatiecyclusfasen loggen, inclusief symptomen, doorstroming en periode-data, evenals stemmingen en emoties vastleggen en inzicht krijgen in hun cyclusfase. De nieuwe ScanWatch-lijn zal vervolgens deze gegevens gebruiken om toekomstige periode-data te voorspellen, waardoor vrouwen persoonlijke routines kunnen creëren die aansluiten.

ScanWatch Light

De nieuwe ScanWatch-line-up omvat ook ScanWatch Light, het meest betaalbare model in het assortiment, dat gebruikers die aan het begin staan van hun gezondheidsreis betere en geavanceerdere gezondheidsmetingen biedt voor continue dagelijkse zorg. Net als ScanWatch 2 biedt het een uitgebreid overzicht van hartgezondheid, activiteiten- en cyclusvolging, en slaapmonitoring. Het deelt dezelfde HealthSense-technologie en is geoptimaliseerd voor 24/7 monitoring gedurende maximaal 30 dagen.

Beschikbaarheid

*ScanWatch 2 (38 & 42 mm) is nu beschikbaar voor pre-orders op Withings.com voor $349.95 met een Silver Black (42mm), silver white (38mm), silver black (38mm) en Rose Gold sand face (38mm), en later ook met een Silver white face (42mm) en Rose Gold blue face (38mm). ScanWatch Light in maat 37mm is beschikbaar voor pre-orders op Withings.com voor $249.95 met een silver black, silver white en rose gold sand face, en later ook met een light blue en light green face. Beide modellen zullen vanaf oktober 2023 ruim verkrijgbaar zijn bij geselecteerde retailers. Elk model heeft een OLED-grayscale-display en is verkrijgbaar met optionele gekleurde polsbanden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.