Amazon Echo Pop
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Amazon lanceert de Echo Pop

Amazon komt met een nieuwe, kleine en vooral hippere smart speaker. De Amazon Echo Pop met een vrolijk, blauw verlicht randje aan de bovenkant van het speakertje.

In tegenstelling tot de Echo Dot series, heeft Amazon bij deze speaker er juist voor gekozen om met een directionele plaatsing te komen. Hierdoor wordt het geluid veel meer op je gericht in plaats van het veel algemenere 360-graden geluid dat uit de reguliere, ronde speakers van het merk komt.

Om jouw privacy te vergroten, komt de compacte speaker met een specifieke aan/uit knop voor de microfoon. Het is mogelijk om spraakopnamen te beluisteren en te verwijderen, zodat jij de regie hebt op wat werknemers van Amazon wel of niet kunnen horen. Onlangs moest Amazon nog $30 miljoen op tafel leggen voor privacyschendingen door haar Echo en Ring producten en diensten.

Amazon is ook lekker duurzaam bezig met de nieuwe speaker. Het doek komt 100% uit gerecycled textiel. De body is van 80% gerecycled aluminium. Qua plastics doet Amazon in het persbericht geen uitspraken.

In Nederland koop je de internationale versie van de Amazon Echo Pop voor €54,99. Ondersteuning voor de Nederlandse taal is er nog altijd niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.