Google Pixel Tablet met Dock
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google Pixel Tablet is de ultieme Nest Home

Google lanceert eindelijk weer een Pixel tablet. Net als de Google Pixel C uit 2016 is het een bijzondere Android tablet geworden die opvalt in vorm en functie. Daarin lijkt de Google Pixel Tablet nog het meest op Google’s Nest Hub.

Sterker nog, er zit zelfs een Google TV app op, waardoor je er voor zou kunnen kiezen om de Google Pixel Tablet deze zomer ook in de sleurhut op de camping te gebruiken als 11 inch TV. Wie creatief is kan er zelfs een stylus op gebruiken.

Net als de Nest Hub, komt deze Android tablet met een basis waarin een stevige speaker zit voor een goed geluid. Net als bij de Nest Hub kun je er audio en video naartoe sturen via ChromeCast. Maar je kunt het display ook losnemen van de speaker en dan heb je in tegenstelling tot de Nest Hub wel een echte tablet ervaring.

De camera voorop is een 8 megapixel selfie camera. Achterop krijg je eveneens een 8 megapixel camera. Met een f/2.0 zijn beiden op papier niet heel lichtgevoelig, wat een bijzondere keuze is voor een apparaat dat vooral indoor wordt gebruikt. Beide camera’s filmen en streamen in FullHD.

De tablet wordt aangedreven door een Google Tensor G2 chipset. Een door Google zelf ontwikkelde chipset, waarmee Google zich actief probeert te onderscheiden in de markt. Die chipset komt met 8GB LPDDR5 werkgeheugen en 128/256GB UFS 3.1 opslag. Hij gaat €679 kosten.

Google Pixel Tablet kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.