Zonnewijzer Stroomprijzen 19 april 2023
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Zonneplan meld dat energieverbruik vanmiddag geld kan opleveren

De Nederlandse markt voor dynamische energiecontracten is nog erg jong. Voor de eerste keer in 2023, is het mogelijk om geld te verdienen door stroom te verbruiken aldus Zonneplan. Je moet dan wel een dynamisch energiecontract hebben.

Bij een dynamisch energiecontract is het mogelijk dat stroomprijzen per uur verschillen. Energieleveranciers kunnen doorgaans een korte periode vooruitkijken om te zien wat de inkoopprijs voor stroom gaat zijn.

Voor vandaag is het dan ook zo dat wanneer je met een dynamisch stroomcontract besluit om tussen 13:00 en 16:00 stroom te verbruiken, dat je geld toe krijgt van jouw stroomleverancier. Vorig jaar waren er in totaal 14 uren waarop een zogenaamd negatief energietarief van kracht was. Dat we zo vroeg in 2023 al negatieve tarieven zien is veelbelovend voor dit jaar.

De reden dat energietarieven negatief worden is dat er op die momenten een overschot aan zon- en windenergie is. Stroomleveranciers moeten in die tijd van het overschot af en moedigen stroomverbruik dan juist aan. Mooie momenten om je auto en Tesla powerwall nog eens even goed op te laden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.