De Hyundai ix35 Fuel Cell als stroomcentrale voor het huis

TU Delft heeft samen met Hyundai een idee uitgewerkt om waterstofauto’s in te zetten om huizen van stroom te voorzien. Het gaat om de Hyundai ix35 Fuel Cell die aangesloten kan worden op het elektriciteitsnet.

De Hyundai ix35 Fuel Cell is een auto op waterstof. Hij bevat dus de technologie om waterstof om te zetten in stroom met als afvalproduct warmte en water. Deze omzetting hoeft met de Hyundai ix35 Fuel Cell niet alleen op de weg te gebeuren waar de omzetting de elektrische motoren aandrijft.

Wanneer de Hyundai ix35 Fuel Cell thuis geparkeerd staat, kan de Hyundai ix35 Fuel Cell worden gestart om het huis van groene energie te voorzien. Hierdoor hoeven huiseigenaren niet zelf te investeren in een waterstofcentrale als ze energie in de vorm van waterstof willen inkopen. De 10kW die de auto’s opleveren zou mogelijk zelfs genoeg zijn om tot 10 huizen gelijktijdig van stroom te voorzien.

Hyundai heeft in europa 250 Hyundai ix35 Fuel Cell’s rondrijden. 25 daarvan rijden in Nederland. Hyundai claimt hiermee op dit moment de marktleider te zijn, maar je begrijpt dat de infrastructuur vooralsnog ontbreekt om overal te kunnen tanken. Door de bredere toepassing als stroomleverancier voor groene woningen maakt Hyundai het hebben van een Hyundai ix35 Fuel Cell wel een stuk interessanter. Net als een parkeerplaats op eigen terrein overigens ;-).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.