Arjan Olsder
Arjan Olsder

Apple gaat per 2025 over op gerecyclede kobalt batterijen

Per 2025 is de batterij in jouw Apple product niet langer helemaal nieuw. Apple schakelt dan over op kobalt batterijen die 100% uit gerecyclede materialen bestaan.

Deze duurzame stap van Apple is een zeer moedige stap van het bedrijf. De batterij in een apparaat is zeer belangrijk voor de levensduur. Op basis van haar batterijtechniek, heeft Apple een sterke status. Zo hebben we hier in huis nog iPad 2 en iPad 3 modellen in gebruik waarvan de accu’s het vele malen langer volhouden dan het firmware-updatebeleid van Apple.

De duurzaamheidsslag van Apple stopt niet bij batterijen en, wat we al wisten, het gebruik van twee derde gerecycled aluminium in behuizingen. Ook de PCB’s (printplaten) moeten 100% gerecycled tin en goud bevatten, terwijl ook de gebruikte magneten voor 100% uit gebruikte bronnen moeten komen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.