Logo GadgetGear.nl
Google Glass
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

RIP Google Glass

Wat begin als een kek, slim brilletje, werd al snel een privacy ramp. Na een doorstart als business gadget, heeft Google besloten om haar Google Glass definitief onder het kleed te vegen.

Google Glass werd in 2015 gelanceerd voor consumenten, maar kreeg al snel tegengas. Door de camera’s voelden mensen om de gebruikers heen zit bekeken. Iets dat met moderne slimme brillen als die van Snap natuurlijk ook zo is, maar die discussie lijkt anno nu niet meer de media te halen.

In 2019 verdween de Google Glass voor consumenten dan ook definitief uit de schappen.  Wel ging Google door met de Enterprise versie van Google Glass en er kwam zelfs nog even een tweede editie. Maar nu is ook die uit de schappen van Google’s hardware winkeltje verdwenen. De aankondiging dat er ook geen systeemupdates meer volgen is het teken dat de vele duizenden slimme brilletjes langzaamaan naar de schroothoop mogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.