Logo GadgetGear.nl
Tourbox Elite
Picture of Roy Christiani
Roy Christiani

Review : Tourbox Elite

Roy Christiani beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Mooi design
  • Draadloos
  • Easy to use software

THE BAD

  • geen

Eerder schreven we al over de Tourbox Neo en vandaag is het in de buurt aan zijn iets uitgebreidere broertje de TourBox Elite.

 

Dit is Tourbox.

Tourbox is een merk dat zich richt op de ontwikkeling van productiviteitshulpmiddelen voor creatieve professionals en contentmakers. Het merk is vooral bekend geworden met de introductie van de Tourbox Neo, een multifunctioneel apparaat dat specifiek is ontwikkeld voor creatieve professionals en contentmakers.

Tourbox Elite
Tourbox Elite

Unboxing.

De Tourbox Elite is net als de Tourbox Neo verpakt in een mooie en stevige zwarte doos. In de doos vind je de Tourbox Elite zelf, een snelstartgids en een bescherm tasje.

 

Inhoud verpakking Tourbox :

  • Tourbox Elite
  • Handleiding
  • Bescherm tasje

 

Tourbox Neo
Tourbox Neo handleiding

Design

Eenmaal uitgepakt, dan zien we eigenlijk meteen dat de Tourbox Elite niet veel verschilt van de Tourbox. Beide zijn duidelijk ontworpen met aandacht voor detail en gemaakt met kwaliteitsmaterialen. Het mooi ronde design in combinatie met de gebruikte materialen geven de Tourbox Elite net als zijn broertje de Neo een stevige en solide gevoel. Waar de Tourbox Neo enkel in zwart komt kun je zijn duurdere broertje ook in andere kleuren krijgen. Zo is er bijvoorbeeld een Ivory White variant en een doorzichtige Smoke-Blake versie.

 

Tourbox Elite
Tourbox Elite

Starten

Als je de Tourbox Neo aansluit op je computer, kun je direct aan de slag met het verbeteren van je workflow. Zo zijn er standaard al een aantal presets geïnstalleerd waardoor je de Tourbox Elite (net als bij de NEO) meteen kunt gebruiken. De Tourbox elite is net als de Tourbox Neo een compacte en draagbare controller die ontworpen is om de workflow van digitale content creators te stroomlijnen.

Net als de Tourbox Neo heeft de Elite een gladde draaiknop, 12 programmeerbare knoppen en een jog-wheel. Deze bedieningselementen maken het gemakkelijk om verschillende parameters en instellingen aan te passen in populaire creatieve software zoals Adobe Photoshop, Lightroom, Premiere Pro en DaVinci Resolve.

 

Software

De TourBox Elite wordt geleverd met software die compatibel is met zowel Windows als Mac-besturingssystemen. De software kan gratis worden gedownload van de officiële TourBox-website.De software van de TourBox Elite maakt het mogelijk om de 12 programmeerbare knoppen en draaiknop aan te passen aan je eigen wensen en behoeften. Je kunt ze toewijzen aan specifieke functies in je favoriete creatieve softwaretoepassingen.

Tourbox Neo
Tourbox Neo

Het programma is overzichtelijk en makkelijk te bedienen. Wel moet je er rekening mee houden dat het instellen voor eerste gebruik best een klusje kan zijn. Dit ligt niet zo zeer aan de software zelf maar vooral aan het feit dat je aardig wat tijd kan kwijt bent om de juiste shortcuts op te zoeken.De TourBox Elite software ondersteunt meer dan 30 creatieve softwaretoepassingen, waaronder populaire programma’s zoals Adobe Photoshop, Lightroom, Premiere Pro, DaVinci Resolve en Final Cut Pro. Door de software te gebruiken, kan de TourBox Elite worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker wat handig is. Iedereen heeft tenslotte zijn eigen voorkeuren.

Daarnaast kunnen gebruikers profielen opslaan voor verschillende softwaretoepassingen en kunnen ze eenvoudig schakelen tussen verschillende profielen wanneer ze van programma wisselen. Dit zorgt ervoor dat de TourBox Elite naadloos integreert met verschillende softwaretoepassingen en dat de gebruiker efficiënter kan werken. Handig want als je veel wisselt tussen programma’s dan scheelt dit een hoop tijd.

 

Verschil Tourbox Neo V.S. Elite

Ondanks de overeenkomsten zijn er ook een aantal belangrijke verschillen tussen de Tourbox Neo en de duurdere TourBox Elite. Zo kun je de Tourbox Elite draadloos gebruiken via Bluetooth, beschikt de Elite over Haptic feedback, kun je twee computers tegelijk bedienen en zit er een snellere chip in en betere componenten. Kortom het is simpelweg een uitgebreidere versie van de Tourbox Neo.

 

Prijs

De Tourbox Neo heeft een aanbevolen verkoopprijs van €269,- en is daarmee € 100,- duurder dan zijn kleinere broertje de Tourbox Neo. Niet goedkoop dus. Aan de andere kant is het de Tourbox Elite een device die je veel tijd zal gaan besparen. Tel daarbij op dat de Elite is voorzien van bluetooth en Haptic feedback en het is die € 100,- extra wat ons betreft meer dan waard.

 

Conclusie

De Tourbox Elite is een net als de NEO een veelzijdig apparaat die met zijn moderne en gebruiksvriendelijke ontwerp een echte aanwinst is voor elke workstation. De mogelijkheid om de Elite draadloos aan te sluiten op je computer en de Haptic feedback maken de Tourbox een nog completer device dan zijn kleinere broertje al was. Daarom belonen we de Tourbox Elite met de gouden Gadgetgear award.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.