Logo GadgetGear.nl
Tourbox Neo
Picture of Roy Christiani
Roy Christiani

Review : Tourbox Neo

Roy Christiani beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Mooi design
  • Gebruiksvriendelijk
  • Extreem veel mogelijkheden

THE BAD

  • Bedraad

Dit is Tourbox.

Tourbox is een merk dat zich richt op de ontwikkeling van productiviteitshulpmiddelen voor creatieve professionals en contentmakers. Het merk is vooral bekend geworden met de introductie van de Tourbox Neo, een multifunctioneel apparaat dat specifiek is ontwikkeld voor creatieve professionals en contentmakers.

Tourbox Neo
Tourbox Neo

Unboxing

De Tourbox Neo is verpakt in een mooie en stevige zwarte doos. In de doos vind je de Tourbox Neo zelf, een snelstartgids en een USB-kabel voor het aansluiten van het apparaat op je computer.

Inhoud verpakking:

  • Tourbox Neo
  • Handleiding
  • USB-Kabel

 

Tourbox Neo
Tourbox Neo

Design

Eenmaal uitgepakt, is het duidelijk dat de Tourbox Neo is ontworpen met aandacht voor detail en is gemaakt met kwaliteitsmaterialen. Het mooi ronde design in combinatie met de gebruikte materialen geven de Tourbox Neo een stevig en solide gevoel.  De Tourbox Neo komt enkel in zwart. Kies je voor zijn iets duurdere broertje de Tourbox Elite (waar we laten nog een review over gaan schrijven) dan kun je ook nog kiezen uit een witte versie.

Tourbox Neo
Tourbox Neo

Starten

 Als je de Tourbox Neo aansluit op je computer, kun je direct aan de slag met het verbeteren van je workflow. Zo zijn er standaard al een aantal presets geïnstalleerd waardoor je de Tourbox Neo meteen kunt gebruiken. Aansluiten gaat eenvoudig met de meegeleverde kabel en is binnen een paar minuten gedaan. Handig dus.

Tourbox Neo
Tourbox Neo

Software

De Tourbox Neo werkt samen met bijbehorende software die beschikbaar is voor Windows en Mac besturingssystemen. De software maakt het mogelijk om de Tourbox Neo aan te passen aan jouw specifieke wensen en eisen, door het toevoegen van presets voor veelgebruikte programma’s en functies.

Met de software kun je bijvoorbeeld de knoppen en wieltjes van de Tourbox Neo toewijzen aan specifieke functies en instellingen in verschillende programma’s, zoals Photoshop, Lightroom, Premiere Pro, en vele anderen. Hierdoor kun je snel en eenvoudig schakelen tussen verschillende toepassingen, zonder dat je steeds instellingen opnieuw hoeft in te stellen. Bovendien maakt de software het mogelijk om presets te downloaden van de Tourbox-website en om je eigen presets te maken en te delen met andere gebruikers. Hierdoor kun je profiteren van de ervaring en kennis van andere Tourbox Neo-gebruikers en kun je het apparaat aanpassen aan jouw specifieke wensen en eisen.

In het algemeen is de software eenvoudig te gebruiken en biedt het vele nuttige functies en mogelijkheden voor het aanpassen en verbeteren van de Tourbox Neo wat de gebruikerservaring zeker ten goede komt.

Verschil Tourbox NEO en Elite

Hoewel beide producten veel overeenkomsten hebben, zijn er ook enkele belangrijke verschillen tussen de Tourbox Neo en Tourbox Elite. Een van de belangrijkste verschillen is bluetooth. De Tourbox Elite is een draadloos apparaat dat via Bluetooth met jouw computer communiceert terwijl de Tourbox Neo een bedraad apparaat is dat je moet aansluiten op jouw computer via USB. Hierdoor is de Tourbox Neo iets sneller en betrouwbaarder maar biedt het tegelijkertijd minder flexibiliteit dan de Tourbox Elite. Daarnaast komt de Tourbox Neo (in tegenstelling tot de Tourbox Elite) standaard met een beschermhoesje.

Tourbox Elite
Tourbox Elite

Maar er zijn nog een aantal belangrijke verschillen die het vermelden waard zijn. Zo beschikt de Tourbox Elite over Haptic feedback en kun je de draaiknop instellen naar eigen inzicht (zwaar of licht), zit er een betere en snellere chip in en zijn er componenten vernieuwd. Van die laatste twee merkte we in de praktijk weinig maar dat komt wellicht omdat de Tourbox NEO op zichzelf al een hele goede tool is. Maar hé zoals ze zeggen. The devil is in the detail.

Prijs

De Tourbox Neo heeft een aanbevolen verkoopprijs van €169,-. Dit is een behoorlijke investering maar voor creatieve professionals en niet-professionals die op zoek zijn naar een krachtige en veelzijdige tool voor het verbeteren van hun workflow, is de Tourbox zijn geld meer dan waard. De Tourbox Neo biedt dan ook een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. 

Conclusie

De Tourbox Neo is een veelzijdig apparaat die met zijn moderne en gebruiksvriendelijke ontwerp een echte aanwinst is voor elke workstation. Ben je dus opzoek naar een apparaat die je workflow aanzienlijk zal verbeteren en vind je het niet erg om met een kabel te werken dan is de Tourbox Neo de investering absoluut waard.

Hou je echten van wat meer vrijheid en vind je het niet erg om hier iets meer voor te betalen? Dan zou ik zeker even GadgetGear.nl in de gaten houden want daar gaan we binnen kort ook de draadloze TourBox Elite versie testen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.