Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dit is de Nothing Ear (2)

Na een beetje teaseren en een eerdere release van de Nothing Ear Stick, is er dan eindelijk de Nothing Ear (2). De headset die het briljante ontwerp van haar voorganger moet liften door een betere technische invulling van de true wireless headset.

De Nothing ear (2) moet duidelijk het nieuwe vlaggenschip zijn in het aanbod van het jonge merk. Zo krijgt deze headset netjes hi-res audio certificering. Mede door gebruik te maken van de LHDC 5.0 codec die sinds Android 10 in veel smartphones te vinden is. LHDC is een alternatief op aptX van Qualcomm. Het verschil tussen de twee zou nauwelijks hoorbaar moeten zijn.

Opnieuw kiest Nothing er heel slim voor om grote 11.6mm drivers in de kleine oortjes te plaatsen om zo voldoende volume op te kunnen bouwen om een mooi geluidsprofiel neer te kunnen zetten. Met een dubbele akoestische kamer zouden ze veel beter moeten klinken dan de voorganger, de Nothing Ear (1). Microfoons krijgen betere ruisonderdrukking voor gesprekken. Bovendien kun je hem met dual connection op twee apparaten tegelijk connected houden. Ideaal voor op de werkvloer. Met de Nothing X app kun je tenslotte nog een eigen geluidsprofiel opbouwen met behulp van een gehoortest. Zo corrigeert de headset zwakke frequenties in jouw oor om op die manier toch het gehele spectrum te laten horen.

Met een prijskaartje van €149 kiest Nothing er duidelijk voor geen prijsvechter te willen zijn, maar het design blijft dan ook echt wel heel bijzonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.