Logo GadgetGear.nl
Xiaomi 13 Pro
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: Dit is de Xiaomi 13 Series

We waren afgelopen jaar enorm onder de indruk van de Xiaomi 12 T Pro. De eester keer dat Xiaomi een fors grotere beeldsensor in een camera-eiland stak, pakte meteen al echt goed uit. Tijdens het Mobile World Congress liet Xiaomi duidelijk zien deze strategie voort te zetten.

Xiaomi 13 Pro

Het vlaggenschip zal de Xiaomi 13 Pro worden. Met een 6,73 inch LTPO-OLED display dat van 1Hz tot 120Hz kan schakelen op een mooie resolutie van 3200×1440 pixels met een maximale helderheid van 1900cd/m3 echt een display om naar uit te kijken.

Xiaomi 13 Pro

Onder de motorkap ligt de snelle Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 chipset en een 4800mAh batterij die met 120 Watt geladen kan worden. Ook draadloos laden wordt ondersteund.

Het camera-eiland achterop bestaat uit de 1” grote Sony IMX989 50 megapixel beeldsensor die optisch gestabiliseerd is. Daarnaast krijg je nog een 50 megapixel ultragroothoek en een 50 megapixel 3x zoomlens mee. Voorop krijg je nog eens 32 megapixels voor selfies. Het toestel gaat €1.299 kosten.

Mooi detail is dat dit de eerste Leica smartphone van Xiaomi is die ook naar Europa komt. Huawei maakte jaren geleden furore met haar samenwerking met Leica. Zonder Leica wist Xiaomi met de Xiaomi 12T Pro al indruk te maken. We zijn benieuwd of het Xiaomi lukt om ons dit jaar helemaal omver te blazen.

Xiaomi 13

In het midden van de familie ligt de Xiaomi 13. De naamgever van de series met een vriendelijker prijspunt van €999. Met een 6,36 inch OLED display dat op 120Hz draait en een FullHD+ display van 2400×1080 pixels iets goedkoper uitgerust. Toch haalt ook dit display 1900cd/m2.

Xiaomi 13

De chipset is opnieuw de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 met een iets kleinere 4800mAh batterij die opgeladen kan worden met 67 Watt. Ook deze kun je draadloos opladen. Op het camera-eiland krijg je echter de net iets kleinere 50 megapixel Sony IMX800 beeldsensor die ook optisch gestabiliseerd is. Daarnaast krijg je een 12 megapixel ultragroothoek en een 10 megapixel 10x zoomcamera. Voorop opnieuw een 32 megapixel selfiecamera.

Xiaomi 13 Lite

Wie wel de 13-series wil, maar niet de hoofdprijs kan betalen, krijgt ook een echte budget oplossing. Net als vorig jaar duikt Xiaomi meteen heel ver omlaag in de prijs om op die manier een middensegment smartphone naar de 13-Series toe te kunnen tillen.

Met een prijskaartje van €499 lijkt het merk wel een heel interessante deal neer te zetten. Met een 6,55 inch OLED op FullHD+ resolutie en een maximale felheid van 1000cd/m2 krijg je nog steeds een prima display.

Xiaomi 13 Lite

De grote besparingen beginnen echter met de chipset. De Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 ligt onder de motorkap. Een wat oudere, goedkopere chipset die op papier nog steeds bloedsnel is. De batterij is net als de Xiaomi 13 4500mAh groot en ook hier kun je bedraad laden op 67 Watt of draadloos.

Het camera-eiland is wel weer wat krapper opgezet. De main camera is een 50 megapixel Sony IMX766 die optisch is gestabiliseerd. Je krijgt een 8 megapixel ultragroothoek en daarmee moet je het doen. Voorop opnieuw de 32 megapixel selfiecamera.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.