Huion Inspiroy dial Q620M
Roy Christiani
Roy Christiani

Review : Huion tekentablet dial Q620M en Inspiroy Dial 2

Roy Christiani beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Scherp geprijsd
  • Draadloos
  • Mooi design

THE BAD

  • Voor linkshandige minder praktisch

Introductie Huion tekentablet

Huion is een bedrijf dat bekend is om zijn hoogwaardige tekentablets voor digital art. In deze product review zullen we twee producten van Huion bespreken, namelijk de Inspiroy dial Q620M en de Inspiroy Dial 2. Beide producten hebben veel overeenkomsten en bieden uitstekende functionaliteiten en prestaties.

Huion Inspiroy dial Q620M
Foto van de Huion Inspiroy dial Q620M

Unboxing 

Het is duidelijk dat er aandacht is besteed aan de unbox-ervaring, wat een goede eerste indruk geeft. Beide producten zijn goed verpakt en beschermd tegen beschadiging tijdens verzending.

Huion Inspiroy dial Q620M
Foto van de Huion Inspiroy dial Q620M

Bij beide producten zit alles wat je nodig hebt in de doos: de handleiding (3,14 MB), de PW100 Pen, een USB C-kabel, een penhouder, een draadloze USB-ontvanger, extra nibs voor de pen, een schoonmaakdoekje, een “Thank You” kaart, en een garantiebewijs. Het is een indrukwekkende lijst met inhoud en doet niet onder voor de kwaliteit die Wacom levert.

Huion Inspiroy Dial 2
Huion Inspiroy Dial 2

Design

Beide tekentablets hebben een mooi, modern en stevig ontwerp. Ze zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen en voelen stevig en solide aan. De knoppen werken goed en voelen stevig, en zijn prettig in gebruik. Het ontwerp van beide producten is opvallend en zal zeker indruk maken op mensen die op zoek zijn naar een tekentablet.

Functionaliteiten

Beide tekentablets zijn uitgerust met een scala aan functies, waaronder de mogelijkheid om te tekenen, schilderen, schetsen en andere digitale kunstwerken te maken. Zowel de Inspiroy dial Q620M als de Inspiroy Dial 2 hebben een groot tekenoppervlak en een hoge precisie, wat betekent dat ze geschikt zijn voor zowel beginnende als gevorderde digital artists.

 

Huion Inspiroy Dial 2
Huion Inspiroy Dial 2

Met de Huion Inspiroy Q620M heb je al je sneltoetsen gelijk in handen door de ingebouwde dial oftewel draaiknop. Deze ring bovenaan de tablet is bedoeld om snel en moeiteloos te wisselen tussen je gum, kleuren, of je penceel bijvoorbeeld.

Ander groot pluspunt: je kan beide tekentablets draadloos gebruiken met behulp van de usb ontvanger.

Wat we ook opvallend vonden, is dat beide producten zijn uitgerust met specifieke functies die niet op de concurrentie aanwezig zijn, wat hen uniek maakt in de markt. De Inspiroy Dial Q620M heeft bijvoorbeeld een groter actief tekengebied (34,11%) dan de Wacom Intuos Pro M en is 1g lichter. Bovendien kan het draadloos gebruikt worden, in tegenstelling tot vele andere tekentablet aanbieders.

De knoppen aan de linkerkant kunnen voor linkshandigen misschien niet handig zijn, maar verder biedt de Inspiroy Dial 2 een breed scala aan functies en prestaties, zoals de Dial Controller voor snelkoppelingen, multifunctionele LED-indicatoren, een comfortabele digitale pen, toonaangevende rapportagesnelheid en drukgevoeligheidsniveaus, en meer.

Omschrijving

In het algemeen is de bouw van beide tablets indrukwekkend en is het ontwerp verfrissend in vergelijking met producten als de XP-PEN Deco Pro. De dial-controller biedt gebruikers veel controle en de LED-indicatoren geven in real-time informatie over batterijstatus en energieverbruik. Bovendien biedt de digitale pen PW500 een comfortabele en natuurlijke tekenervaring en de 8192 drukgevoeligheidsniveaus zorgen voor nauwkeurige presentaties. Zo kan je professioneel werken.

Huion Inspiroy Dial 2
Huion Inspiroy Dial 2Een paar minpuntjes: zonder ingebouwd scherm ben je afhankelijk van een externe monitor om je werk te volgen. Verder ondersteunen deze tekentablets geen multi-touch, waardoor je ze alleen gebruikt met een stylus.

Handig is ook dat deze Inspiroy draadloos te gebruiken is. Zo heb je minder kabels op je werkplek lopen. Met de meegeleverde pen bepaal jij nauwkeurig hoe dik of hoe dun de lijnen zijn, omdat hij met maar liefst 8192 drukpunten jouw bewegingen net zo overbrengt als op papier. En wil je nog meer sneltoetsen? Dan gebruik je de 8 fysieke toetsen om je overige functies aan toe te wijzen.

Prijs

Beide producten zijn betaalbaar in vergelijking met concurrenten met vergelijkbare kwaliteit. De Huion Inspiroy dial Q620M is verkrijgbaar voor € 99,99, terwijl de Huion Inspiroy Dial 2 € 183,77 kost. Dit is een betaalbare prijs voor de kwaliteit en functies die beide producten bieden.

Conclusie

In het algemeen zijn we zeer onder de indruk van beide tekentablets van Huion. Ze hebben een mooi, modern en stevig ontwerp en zijn uitgerust met een scala aan functies die zowel beginnende als gevorderde digital artists zullen waarderen. Bovendien zijn beide producten betaalbaar in vergelijking met concurrenten en bieden ze goede waar voor hun geld. We raden ze dan ook zeker aan voor digitale kunstenaars.

Al met al zijn de Huion Inspiroy Dial Q620M en Inspiroy Dial 2 uitstekende producten die aan de verwachtingen voldoen en zich onderscheiden van concurrenten. Als je op zoek bent naar een tekentablet met veel functies en een goede prestatie, is de Inspiroy Dial-serie een goede keuze.

Huion Dial Q620M kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij Huion Store

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.