Peter Willemse
Peter Willemse

Review: Rolfstone Air Balance Luchtreiniger

Peter Willemse beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Past zichzelf aan
 • Erg stil (28 Db slaapmodus)
 • Hoge filtering
 • CADR-waarde: 160 m³/h
 • Fijn formaat
 • Prijs

THE BAD

 • Geen App voor bediening/inzicht

 

Rolfstone is inmiddels een gevestigde naam in de wereld van Geluid. Met hun In/Over ear producten leggen ze het vuur aan de schenen van menig groot audio merk. Nu wordt het tijd om de horizon te verbreden moeten de oprichters (Joris, Jos en Alfred) gedacht hebben. Want nu komen ze met een compleet ander type product, namelijk de Rolfstone Air Balance. Ja, een luchtreiniger. Dat is even wat anders, maar zodra we de specificaties even doornemen blijken de heren óók op luchtreiniger gebied gelijk hoog in te zetten. We gaan ze plaatsen op de kamers van mijn beide zoontjes (6 en 3). Beide zeer gevoelig in de luchtwegen, dus baad het niet dan schaad het niet, was mijn instelling. En??? Hoor ik je denken. Lees verder en kom alles te weten over de Rolfstone Air Balance.

Unboxing

De Airbalance komt in een fris ogende doos die voorzien is van een handig handvat. Wanneer we de doos openen staat duidelijk beschreven wat we vervolgens moeten doen. Enkel het plastic verwijderen van het filter, dan het filter terug plaatsen en gáán

Eerste gebruik

Zoals gezegd is de installatie van de Air Balance een fluitje van een cent. Simpel weg het plastic even verwijderen van het filter, deze terug plaatsen en dan is het tijd om een goede plek te vinden waar hij moet komen te staan. We zetten de luchtreiniger aan en drukken op “automaat”, want door deze functie past de Air Balance zijn filtering zelf aan ten behoeve van de lucht kwaliteit. Gelukkig schiet niet gelijk de rode verlichting aan, want dat zou betekenen dat de luchtkwaliteit erg slecht zou zijn. Hij kleurt blauw, en dat betekend dat de lucht kwaliteit in orde is. Waar het nog wel genoeg vuil bevat om het te filteren.

 

Het eerste gebruik verloopt dus prima. Eigenlijk hoef je de handleiding niet te lezen om de Air Balance aan de praat te krijgen. De symbolen zijn erg duidelijk en spreken voorzich. In de handleiding staan wel handige tips die niet van het display af te lezen zijn, dus is het wel zo slim om deze even door te nemen.

Specificaties

 • HEPA H13 filter
 • Gebruiksaanwijzing in het Nederlands
 • CADR: 160m3/h
 • Effectieve ruimte: 20m2
 • Geluid: 28-52dB

Afmetingen & gewicht

 • Hoogte 36,5 cm
 • Doorsnede 21,5 cm
 • Gewicht: 2,9kg

 

Filter

De Lucht wordt gefilterd met een 3-traps HEPA filter. Met dit hoge kwaliteit filter wordt 99,97% van de schadelijke onzuiverheden van 0,3μm uit de lucht gefilterd.

 • De buitenste laag van het filter houdt de grove vervuiling tegen. Denk aan zichtbaar stof, haren en schilfers.
 • De tweede laag is het daadwerkelijk HEPA filter en haalt o.a. pollen, vuil, fijnstof, bacteriën, virussen en microplastics uit de lucht.
 • De derde filterlaag is van actieve koolstof. Deze laag is goed in het verwijderen van o.a. nare geurtjes en (sigaretten)rook.

Conclusie

Ja en dan zijn we al bij het eindoordeel beland. Het is een erg “straight forward” product. Wat ik bedoel is je pakt hem uit, zet ‘m aan, en hij doet zijn werk. Maar ik heb geen super deluxe luchtkwaliteit meet apparatuur, dus kan ik niet zeggen van, nou jongens na 2 uur op maximaal vermogen is de lucht perfect schoon. Wél kan ik uitgaan van de reinigingswaarde die Rolfstone opgeeft. Deze is 160 m³/h. (CADR waarde) Dat vind ik niet alleen, maar dat ís ook erg veel voor zo’n klein apparaat. Verder is het design erg tof, en pas eigenlijk gemakkelijk in elk interieur, want het oog wil ook wat natuurlijk.

Maar het allerbelangrijkst wat ik over de Air Balance wil mee geven aan de lezer, is dat beide kids niet meer hoesten tijdens het inslapen en gedurende de nacht. Dit geeft voor mij heel duidelijk aan dat de lucht daadwerkelijk grondig gereinigd wordt. Beide jongens zijn erg gevoelig in de luchtwegen, en de dag gaat hier zelden voorbij zonder gehoest of geproest. Sinds het gebruik van de Air Balance is dit voorbij! Wat ook betekend dat er ook niet meer  in de nacht gehoest wordt met daarop het gevolg van een zichzelf wakker hoestend kind, wat toch regelmatig gebeurde. Het levert dus niet alleen een betere nachtrust voor beide kids op, maar óók voor beide ouders. Ik kan dus niet anders dan zeer tevreden zijn over de Rolfstone Air Balance.

kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

2 reacties

 1. Echt een super product.
  Minder last van hooikoorts en de service is buitengewoon.
  Binnen een paar uur krijg je een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.