Logo GadgetGear.nl
Shark NeverChange Air Purifiers
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Preview: De Shark Air Purifier doet iets raars

Shark introduceerde in Mallorca haar NeverChange Filtration air purifiers. Bijzondere luchtreinigers die iets doen dat volledig inspeelt op de emotie van de consument en eigenlijk niet uit te leggen is.

NeverChange Filtration

Ik geef meteen toe dat ik erg onder de indruk was van de vormgeving van de Shark Air Purifier lijn met het NeverChange Filtration systeem. Het idee hierachter is dat je het luchtfilter in de machine niet hoeft te vervangen… nouja… eens in de vijf jaar. Dus niet helemaal never. Maar in de gemiddelde machine van concurrenten is een filter minimaal jaarlijks aan vervanging toe. Iets dat de nodige kosten met zich meebrengt natuurlijk.

Net als bij Dyson wordt de kwaliteit van de luchtfilters gemeten op basis van het aantal uren dat een filter in de machine aanwezig is en niet op basis van daadwerkelijke vervuiling. Daarbij gaat Shark uit van redelijk vervuilende huishoudens met huisdieren en rokers. Een huishouden zonder huisdieren en rokers zou in theorie veel langer met de filters moeten kunnen doen. Echter blijft het advies om na vijf jaar het filter te vervangen.

Raar gedoe met geurpods

Waar het raar wordt, is bij het toepassen van geurpods in de machine. Daarmee voeg je geur toe aan de lucht die wordt uitgestoten. Volgens Shark een functie die menig vrouw enorm gaat waarderen. Met andere woorden. De machine werkt keihard om de lucht te zuiveren met haar HEPA filters, waarna je chemicaliën toevoegt aan de luchtstroom door een geurpod te gebruiken. Zo houdt het systeem zichzelf lekker aan het werk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.