Logo GadgetGear.nl
Hama Fit Watch 6910
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Hama introduceert Fit Watch 6910 sportwatch

Hama presenteerde gisteren haar nieuwste smartwatch, de Fit Watch 6910. Een slim horloge vooral gericht op het vastleggen van jouw conditionele health gegevens.

De lancering van de smartwatch is strak voor DataPrivacyDay en komt zonder noemenswaardige informatie over het besturingssysteem op het klokje. Het lijkt dan ook niet om een gecontroleerd platform als WearOS te gaan. De kans is dan ook groot dat jouw sportmedische gegevens ergens in China op een server komen te staan. Hama laat wel weten dat er in Duitsland een kwaliteitscontrole is gedaan.

Bij eerdere vragen vanuit GadgetGear.nl aan Hama over vergelijkbare producten wist het bedrijf ook niets te vertellen over de veiligheid van persoonsgegevens op haar smartwatches. Wat er bij die ‘Duitse’ kwaliteitscontrole is gecontroleerd is ook niet bekend, maar Hama geeft wel aan dat je hem hierdoor kunt vertrouwen. Door de enorme verscheidenheid aan producten die Hama op de markt brengt, weten we ook niet in hoeverre Hama intern wel over het specialisme beschikt om de dataveiligheid van haar gebruikers te kunnen garanderen bij dit soort producten.

Het klokje legt met GPS precies vast waar jij bent. Jouw hartslag wordt 24/7 vastgelegd evenals de kwaliteit van jouw slaap. Er zit een stappenteller in en een calorieënmeter. De batterijduur ligt op 6 dagen en het klokje gaat €129 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.