Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Apple zet minder in op ontwikkeling eigen WiFi chipset

Apple zou volgends geruchten al een tijdje aan een eigen WiFi chipset werken. Hoewel Apple al een tijdje geen AirPort routers meer ontwikkelt, kan het met een eigen WiFi chip wel meer controle krijgen over de WiFi markt. Het bedrijf kan bovendien op eigen tempo inspelen op nieuwe WiFi technologie en kosten optimaliseren door niets in de chipset te plaatsen dat het niet nodig heeft voor haar klanten.

Met name dat laatste is erg interessant. Het biedt vergelijkbare kostenvoordelen die Apple nu heeft met de productie van haar eigen M series chipsets. Daarvoor moest Apple bij Intel generieke chipsets inkopen met daarop technologie waar wel voor betaald moest worden, maar wat niet altijd in gebruik werd genomen.

Voorlopig zou Apple de focus houden op haar A en M series chipsets. Daarmee is niet uitgesloten dat Apple op den duur alsnog de markt voor WiFi chipsets in stapt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.