Zeeman Albert
Zeeman Albert

Apple introduceert nieuwe MacBook Pro. Zuiniger, sneller…

Apple heeft gisteren de nieuwe 14-inch en 16-inch MacBook Pro aangekondigd met M2 Pro en M2 Max. Volgens de makers zelf: “de krachtigste en energiezuinigste chip ter wereld voor professionele notebooks”.

De M2 Pro en M2 Max chips zorgen dat de MacBook Pro professionele workflows sneller gaan. Het renderen van effecten gaat tot zes keer sneller dan op de snelste MacBook Pro met Intel-chip en kleurcorrectie gaat tot twee keer sneller. Dankzij het energiezuinige ontwerp heeft MacBook Pro een batterijduur tot 22 uur – de langste van alle Macs. Voor meer verbindingsmogelijkheden ondersteunt de MacBook Pro wifi 6E, dat tot twee keer sneller is dan de vorige generatie, en geavanceerde HDMI, waardoor het device voor het eerst ook 8K-displays ondersteunt.
Met tot 96 GB aan centraal geheugen op het model met M2 Max kun je aan enorme grafische workloads werken. Denk aan extreme 3D-geometrie en -texturen te maken of enorme fotopanorama’s samen te voegen. Andere toonaangevende features van MacBook Pro zijn het kenmerkende Liquid Retina XDR-display, de vele verbindingsmogelijkheden, de 1080p FaceTime HD-camera, het geluidssysteem met zes speakers en de microfoons van studiokwaliteit.
Met M2 Pro heeft MacBook Pro een 10-core of 12-core CPU met tot acht high performance-cores en vier high efficiency-cores, waardoor de prestaties tot 20 procent beter zijn dan met M1 Pro. Met M2 Max maakt de MacBook Pro extreemste workflows mogelijk dankzij een veel grotere GPU met tot 38 cores, tot 30 procent betere grafische prestaties dan M1 Max en een geheugenbandbreedte van 400 GB/s. De nieuwe 14-inch en 16-inch MacBook Pro-modellen zijn vanaf vandaag te bestellen en vanaf dinsdag 24 januari verkrijgbaar. Het goedkoopste model kost 2449 Euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.