Review: Speck SmartShell cover voor MacBook Pro 13

Speck SmartShell for MacBook Pro 13 logo

Er zijn legio covers voor MacBooks op de markt. Zo ook van het merk Speck. De Smart Shell belooft veel bescherming terwijl het design van de hardware zoveel mogelijk in tact wordt gehouden.

Unboxing

In de verpakking van de cover, vinden we de front- en backplate. Hier zit een stuk karton tussen. Documentatie is er niet echt, maar alles wijst zichzelf.

Speck SmartShell for MacBook Pro 13 verpakking

Qua verpakking valt op dat Spec milieubewust bezig is. Geen beschermfolies over het plastic delen, geen plastic zakje waar ze in zitten. Ze vertrouwen op de kwaliteit van het karton en dat is een prima overweging.

Helemaal vrij dan nadelen is die aanpak niet. Want er zitten relatief veel kleine stukjes karton aan de binnenkant van de covers. Doordat je ze ziet, ben je dus even aan het poetsen. Onhandig, maar goed voor her milieu. Dus daar gaan we echt niet over zeuren.

Speck SmartShell for MacBook Pro 13 onderdelen

Ontwerp

We hebben gekozen voor een matglas effect. We willen dat goed te zien is dat het een Apple MacBook Pro is, dus het Apple Logo moet goed zichtbaar zijn. Dit is een bewuste keuze in mijn vakgebied. Ik zit veel met grote merken op tafel. Die nemen je minder serieus wanneer je met een PC aan komt zetten. Deze cover beschermd precies de uitstraling die ik aan tafel wil neerzetten en daarmee ben ik helemaal happy.

Het matteren van het plastic is aan de buitenkant gedaan. Met krassen en vegen kan het hierdoor zijn dat hij op bepaalde plekken minder ‘mat’ wordt. Met mijn vorige cover deed ik ongeveer een jaar voor het tijd werd om deze te verfrissen. Ik heb wel voorzichtig wat krasjes gezet, maar in deze uitvoering vallen die niet of nauwelijks op. Ik verwacht dat deze voor mij dan ook veel langer meegaat.

Speck SmartShell for MacBook Pro 13 bovenplaat

Toch kan ik twee vraagtekens plaatsen bij het ontwerp. Ten eerste is het Speck logo wel heel nadrukkelijk aanwezig op de bescherming van de klep van mijn MacBook Pro. Dat wil zeggen, het beeldmerk, niet de naam. Dat haf van mij veel onopvallender gemogen. Ik koop dit gesprek omdat ik juist het design van mijn MacBook Pro waardeer. Als iemand mij vraag wie dat toffe hoesje heeft gemaakt, vertel ik dat wel. Bovendien, aan de onderkant is daar alle ruimte voor, en die wordt ook benut. Dus het mag wat subtieler.

Ten tweede, de materiaalkeuze van Apple. Apple kiest niet alleen aluminium omdat het er tof uitzien. Apple maakt deze keuze ook om de temperatuur goed onder controle te houden. Een aantal merken maakt om deze reden sleuven in de onderplaat. Speck doet dit niet. Een laptop die beter haar warmte kwijt kan, presteert beter en de componenten gaan langer mee. Nu zullen de sleuven geen wereld van verschil maken. Immers, het is passieve koeling en warme lucht stijgt op. Bovendien kan de MacBook Pro veel warmte kwijt via het toetsenbord wanneer de laptop in gebruik is. Dus ja, die sleuven zijn wel wenselijk, maar in onze ogen niet noodzakelijk.

Speck SmartShell for MacBook Pro 13 onderplaat

Wat ik enorm waardeer, is dat het plastic wat dikker is dan bij andere covers. Dit levert meer bescherming tegen deukjes in het aluminium. Gezien de cover doorzichtig is, is dit geen enkel probleem. Gebruik je USB-C hubs die op de zijkant worden gezet, is dit dikkere materiaal gemakkelijker te bewerken met een dremel om ruimte te maken.

Voor dit soort accessoires, moet je in de cover zagen.

De voetjes verdienen een compliment. Die zijn van siliconen en kunnen iets ingedrukt worden. Hierdoor beiden ze wat meer demping. Erg slim hoe dit is opgelost. Ook de aansluitingen zijn mooi vrij voor grotere USB-C en audiopluggen.

Speck SmartShell for MacBook Pro 13 voetje

Conclusie: Speck SmartShell cover voor MacBook Pro 13

De Speck SmartShell cover voor MacBook Pro 13 is een heel nette case. Jammer dat de onderplaat geen koelsleuven bevat en vooral jammer dat het Speck logo zo nadrukkelijk op de kap staat. Dit weerhoudt ons van een 5-sterren beoordeling. Wel vinden we het super dat er zo min mogelijk verpakkingsmateriaal wordt gebruikt en ook de constructie van de voetjes maakt ons enorm blij.

Speck SmartShell for MacBook Pro 13 logo

Speck SmartShell kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Goed gebruik van dikke plastics
  • Weinig verpakkingsmateriaal
  • Briljante voetconstructie

THE BAD

  • Speck logo is erg aanwezig
  • Geen sleuven in de onderplaat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Speck SmartShell kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com