Xiaomi Redmi Pad One
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Xiaomi’s Redmi Pad One lijkt een enorm scherp geprijsde tablet te worden

Gisteren mochten we voor het eerst de nieuwe Redmi Pad One vasthouden in Berlijn. Deze tablet lijkt vooral de markt uit te moeten dagen op basis van prijs. Met wat slimme besparingen krijgt de streaming fan namelijk heel wat waar voor haar geld.

Met een prijskaartje van €279 krijg je toch een 10.61” 90Hz display. Ook een ideaal formaat en een ideale snelheid voor games. Eerlijkheid gebied natuurlijk wel te zeggen dat de MediaTek Helio G99 de hardcore gamers niet omver zal blazen. Al verwachten we dat een potje Minecraft o.i.d. echt geen probleem zal zijn.

Qua display is ook niet bezuinigd op de pixels. Met 1200×2000 pixels komt je een mooi stukje boven FullHD uit. Ook heeft Xiaomi de camera in het midden van de lange kant van de tablet geplaatst. Hierdoor krijg je een natuurlijker beeld tijdens videocalls. Ook ligt er een drukke 8.000mAh batterij in de unibody behuizing. En dan zijn er nog de quad speakers die de audiobeleving naar een hoger plan moeten trekken ten opzichte van andere goedkope tablets.

Er zijn meer slimme besparingen gerealiseerd. Opladen gaat met 18 Watt, maar dat is nog steeds een prima snelheid. Opvallend is dat je wel een 22.5Watt lader krijgt. Over updates hoef je geen zorgen te hebben. Je krijgt twee jaar OS updates en drie jaar security updates.

Hoewel goedkoop, lijkt Xiaomi echt heel goed te hebben nagedacht over hoe je een budget tablet echt goed neerzet en met de eerste indruk die we gisteren van de tablet kregen, hebben we het volste vertrouwen van wat Xiaomi hiermee gaat lanceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.