Xiaomi Smart Band 7 Pro
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Xiaomi Smart Band 7 Pro

Laten we heel eerlijk zijn, Xiaomi is jarenlang het merk geweest dat sportbandjes betaalbaar wist te maken in Nederland. Al moest je via allerlei Chinese shopjes die dingen laten komen. Inderdaad, daar maakten wij ons in 2016 voor het eerst ook schuldig aan. Anno 2022 laat Xiaomi met de Smart Band 7 Pro iets wel heel tofs zien.

In de demoruimte van Xiaomi in het BMW museum in Munchen mochten we de vormgeving en het display van de Xiaomi Smart Band 7 Pro  voor het eerst ervaren. Hoewel het apparaat in demo modus draaide en we daarmee de software nog niet konden ervaren, zien we eigenlijk wel een hele sterke oplossing voor iedereen die een Apple-achtige smartwatch zou willen, zonder een extra lening bij de bank aan te gaan.

Hoewel het display met 1.64 inch nog wel wat smaller is dan dat van de Apple Watch, ziet de Smart Band 7 Pro er wat ons betreft net zo stijlvol uit. Xiaomi belooft ook een lijn met verwisselbare bandjes, waaronder van vegan leather.

Xiaomi Smart Band 7 Pro

Het display is een AMOLED display. We verwachten dat deze, net als bij eerdere uitvoeringen, ook prima zal werken in zonlicht. Met een lichtsensor regelt Xiaomi de helderheid automatisch om te zorgen voor een combinatie van goed zicht op jouw data en een prima accuduur.

Het bedrijf heeft hard gewerkt aan de antennes voor de locatiebepaling. Dat zou met het GNSS systeem geen enkel probleem mogen zijn. Ook kan het bandje 110 sportmodi van elkaar onderscheiden. Voor watersporters is het goed om te weten dat hij tot 5ATM waterbestendig is. Wie om sleeptracking geeft kan 12 dagen door voor de batterij leeg is. Er zijn ook 150 wijzerplaten om uit te kiezen wanneer het bandje eenmaal in de winkel ligt.

Eén reactie

  1. Het blijft een goedkoop Chinees alternatief voor de Applewatch. Ze hadden echt voor een ander design moeten gaan zodat het niet overkomt als iets dat de Applewatch wil zijn maar dan goedkoper/nep.

    Dit terwijl er weinig mis is met de software van de Mi Bands. Ze snappen hun eigen kwaliteiten niet zo lijkt het. Eigenlijk zie je dat ook aan hun telefoons. Hadden een tijd zeer mooie toestellen en vervolgens gingen ze bestaande ideeën overnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.