Review: Xiaomi Mi Band 2

In navolging van de Sony SmartBand 2, introduceerde Xiaomi de Mi Band 2. Wederom hetzelfde concept, maar wel heel veel goedkoper. Deels doordat Xiaomi voor de Mi Band 2 een veel goedkoper display gebruikt.

Unboxing (en video review)

In de unboxing video zie je dat Xiaomi de Mi Band 2 met een siliconen band en speciale laadkabel levert. Kijk je door in de video, leggen we meer uit over de app.

Design

Net als bij de Sony SmartBand 2 zitten alle smarts in de kern van het apparaatje. Welk bandje je er omheen doet, mag je zelf weten. Ook Xiaomi heeft verschillende keuzes beschikbaar.

Aan de voorkant van de Mi Band 2 zit een klein OLED display. In de zon is het display niet heel erg licht, maar nog wel af te lezen. Kan dus absoluut beter. Hoewel het scherm klein is, is het groot genoeg voor alle informatie die je nodig hebt.

Onder het scherm zit een touch knop. Deze gebruik je om snel door het menu te bladeren. De touch knop is waterdicht, net als het hele design van de Mi Band 2. Je mag er dus mee onder de douche en uit onze praktijktest blijkt dat onderdompeling ook echt geen probleem is voor het bandje. Kijk wel een beetje uit met zwemmen en duiken. Wel is het zo dat de knop reageert wanneer er druppels overheen bewegen. Nu kan er weinig fout gaan, maar de hartslagmeter gaat regelmatig onterecht aan.

Sensoren

De Mi Band 2 bevat zowel een bewegingssensor als een hartslagsensor. Overige gegevens zoals GPS komen van jouw smartphone. Op basis van alle data die wordt verzameld, maakt de Mi Band 2 een behoorlijk nauwkeurige inschatting van wanneer je aan het lopen bent.

De hartslagmeter is wat minder precies. Het bandje moet goed strak zitten en dan nog gaat het regelmatig fout. Het bandje doet ook niet aan automatische hartslagmetingen en dit zorgt ervoor dat je prima een week kunt doen op een volle acculading.

App

De app analyseert alle data van de Mi Band 2 en houdt deze bij. Zo krijg je niet alleen een overzicht van jouw activiteit, maar ook van hoe goed de kwaliteit van jouw slaap is. De app synchroniseert en analyseert alleen wanneer jij deze opent. Dit zorgt voor een laag stroomverbruik. De app zelf is erg duidelijk en maakt het ook mogelijk informatie te delen met Google Fit, maar ook om notificaties door te zetten naar het bandje.

Draagcomfort

Het draagcomfort is best hoog. Hoewel het siliconen bandje best strak moet zitten, is dit niet onplezierig. Je went er snel aan. ook omdat het bandje de oppervlaktetemperatuur van de huid aanneemt. Ik merkte al snel niet meer dat ik de Mi Band 2 om had.

Wat wel opvalt is dat de Mi Band 2 hierdoor flinke afdrukken op de huid achterlaat. Bovendien is het handig om na het douchen toch ook even de huid onder het bandje goed schoon te maken. Dan kan het meteen even ademen.

Accuduur

De accuduur is geweldig. Dit komt vooral doordat er geen continumetingen zijn van de hartslag en doordat het display wel heel erg klein is. Ik red het gemakkelijk om een week tussen de oplaadbeurten te hebben zitten.

Conclusie

De Xiaomi is een low-budget uitvoering van Sony’s Smart band 2. Hoewel de hartslagsensor niet denderend is, zijn de overige metingen extreem nauwkeurig. Ook de app zelf functioneert erg goed en de integratie met Google Fit is een mooie bonus.

Beschikbaarheid

Wij vonden de Xiaomi Mi Band 2 bij GearBest.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Draagt erg prettig
  • Mooi compact
  • Handig display

THE BAD

  • In volle zon is het scherm niet fel genoeg
  • Hartslagmeter maakt veel meetfouten
  • Knop blijft ingedrukt onderwater en onder de douche

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events