Flashing Ice Cube
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Flashing Ice Cube (LED IJsblokjes)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 2 sterren.

THE GOOD

  • Ziet er leuk uit

THE BAD

  • Totaal niet duurzaam

Afgelopen week waren we in Parijs voor de Evnia lancering van Philips. De cocktailbar was vrolijk verlicht met cocktails. In de glazen troffen we een mix van ijsblokjes en een LED ijsblokje genaamd Flashing Ice Cube.

Natuurlijk namen we stiekem een paar van deze vrolijke LED ijsblokjes mee naar huis om deze producten wat beter te onderzoeken. Want wat is het nou precies? We vonden een verkoper op Bol.com die in ieder geval heel positief is over de herbruikbaarheid van het LED ijsblokje (zie link bovenaan dit artikel).

(Gefilmd met de Oppo Find X5 Pro)

De Flashing Ice Cube is een plastic ijsblokje met daarin plastic brokjes en een multicolor led daaronder die ze verlicht. Het effect lijkt op afstand echt op een ijsblokje. Visueel prachtig.

Kijken we door het transparante plastic heen, zien we drie knoopcel batterijen die niet te vervangen zijn. Voor de waterdichtheid is de behuizing dichtgesmolten.

Flashing Ice Cube

De knoopcel batterijen zijn ook niet oplaadbaar. Dus op is op en een ritje naar het chemisch afval. De accuzuren zijn immers niet te scheiden van de plastics. Op internet kunnen we overigens ook niet vinden of dit virgin plastics zijn die foodsafe zijn. Maar we hebben uiteraard geen verpakking van deze ijsblokjes. Dus hier kunnen we geen uitspraken over doen.

De herbruikbaarheid die de verkoper claimt is dan ook vooral op basis van dat je ze afspoelt en nog eens in een glas knalt. De ijsblokjes geven namelijk alleen licht wanneer ze in contact komen met een vloeistof. Er wordt dus relatief weinig energie verspilt.

Flashing Ice Cube

Conclusie Flashing ice Cube

De Flashing Ice Cube is een enorm leuk product tijdens feestjes, maar het idee blijkt verre van duurzaam. Bovendien is het uiteindelijk maar de vraag hoe food safe het product is. Daar is namelijk niets over terug te vinden op internet omdat het een typisch Alibaba product is waarvan de fabrikant onbekend is en waarschijnlijk onbekend blijft.

Flashing Ice Cube kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.