Logo GadgetGear.nl
Philips Evia 34M2C7600MV Voorkant
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

MMD lanceert Evnia als gamingmerk onder Philips

Gisteren waren we te gast in het voetbalstadion van Paris Saint Germain. Met 300 journalisten werden we rondgeleid en hadden we tot op het laatste moment eigenlijk nog niet goed door waarom we überhaupt in Parijs waren.

Cosplay tijdens Philips Evnia evenement in Parijs

Na de eerste cosplayers te hebben gezien, ontstond langzaam het idee dat MMD nieuwe Philips Momentum monitoren zou gaan lanceren… maar het echte verhaal bleek net even anders. Fabrikant MMD haalde ons naar Parijs voor de lancering van een gloednieuw gaming submerk onder het Philips merk.

Philips logo in Paris Saint Germain stadion

Evnia’s gamer

Evnia is van oorsprong een Grieks woord. Het bestaat uit twee delen en betekent zoveel als slim bedacht. Het merk heeft uit onderzoek naar boven gehaald dat dit merk waarschijnlijk goed past bij haar type gamer. Hoewel het typische beeld is dat gamers jonge mensen zijn, blijkt de sweet spot op dit moment rond de 30 te liggen. De leeftijd waarop de gaming rig niet perse in de slaapkamer staat te draaien, maar met de kleine appartementen van tegenwoordig toch vooral ook in de huiskamer. En dat vraagt een toch wel heel bijzondere esthetiek.

Het mantra van MMD is dan ook om met Evnia de regels opnieuw uit te gaan vinden. Waar andere gaming merken een agressieve, futuristische vormgeving aannemen, lijkt Evnia toch meer gericht op een wat meer aaibaar ontwerp qua vorm en kleurstelling. Niet alleen qua monitoren, waar we MMD vooral van kennen, maar ook van een berg gaming accessories zoals toetsenborden, muizen, muismatten en headsets.

Ook binnen de filosofie van Evnia is dat monitoren in het hogere segment worden uitgerust met Ambiglow. Dat is Ambilight wat we kennen van de TV’s, maar dan op een monitor. Om op die manier de muur mooi mee te verlichten met wat er op het scherm allemaal gebeurt. Opvallend genoeg stonden alle monitoren op het evenement niet tegen een muur aan, waardoor we geen indruk hebben kunnen vormen van hoe comfy gamen met Ambiglow wordt.

Philips Evnia 34M2C7600MV

Het vlaggensvhip onder de monitoren moet de Philips Evnia 34M2C7600MV worden. Een nieuwe Ultrawide quad HD monitor met een resolutie van 3.440×1.440 pixels. De monitor komt met HDR 1400 ondersteuning en maakt gebruik van mini-LED technologie. Daarmee beschikt de monitor over 1.152 dimbare zones. De beeldplaat heeft een verversingssnelheid van 165Hz en biedt ondersteuning voor Adaptive-Sync.

Philips Evia 34M2C7600MV Voorkant

De monitor komt met een USB-C KVM hub. De standaard is in hoogte verstelbaar en daarmee is het vlaggenschip compleet. Je zal wel nog even moeten wachten, want de Philips Evnia 34M2C7600MV ligt pas in december in de winkel voor €2.069.

Philips Evia 34M2C7600MV Achterkant

Philips Evnia kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.