Homey Pro 2023
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Homey Pro wordt compleet vernieuwd

Vanavond heeft Homey de nieuwe Homey Pro hub geïntroduceerd. Begin 2023 wordt de overbekende witte bol uit 2019 vervangen voor een zwarte puck met een substantieel betere specsheet.

Binnen het nieuwe hardware ontwerp ga je 1,5x beter bereik krijgen bij zowel Z-Wave als Zigbee verbindingen. Ook het 43MHz signaal is 1,2x beter en infrarood is zelfs vier keer sterker.

Het motortje is de nieuwe quad-core ARMv8 chipset die op 1.8GHz draait. Dit is een snelheidsverhoging van 3,5x. Met 2GB LPDDR4 werkgeheugen krijg je ook twee keer zoveel geheugen als in de Homey Pro uit 2019 die toen nog Homey 2.0 mocht heten. Daarnaast krijg je met 8GB nu twee keer zoveel opslag op het apparaat. Optioneel kun je een LAN adapter aanschaffen waarmee je de Homey onderdeel van het bedrade netwerk kunt maken. Ook kun je met meerdere units een satellietnetwerk opzetten.

Ook op softwaregebied mag je vernieuwingen van Homey verwachten. Zo komt de nieuwe Homey Pro met ondersteuning voor Thread en Matter. Thread is een smart home platform ooit ontstaan binnen Nest terwijl Matter is waar de rest van de wereld zich op stort. Backups kun je nu lokaal, maar ook in de cloud opslaan.

Begin 2023 mag je de nieuwe Homey verwachten. Hij is nu al in de pre-order te vinden voor €399.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.