Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Apple introduceert Apple TV 4K van de volgende generatie; ideaal voor Arcade games

De nieuwe Apple TV 4K  is uitgerust met de A15 Bionic CPU voor snellere prestaties en soepelere games. Nu Apple TV 4K naast Dolby Vision ook HDR10+ ondersteunt, kunnen meer tv’s je favoriete programma’s en films in de hoogst mogelijke kwaliteit weergeven.

Je bent er fan van of niet. Wij zijn Apple TV fan. Het beeld is haarscherp en apps prima. Heb je meer Apple apparaten in huis, dan is het een logische uitbreiding op de TV. Apple heeft de Apple TV nieuw leven ingeblazen. Waarschijnlijk om het Apple One abonnement te promoten met films, muziek en arcade games. Het persbericht staat ook vaak vermeld hoe lekker deze nieuwe Apple TV voor gaming is. De vraag is of die-hard gamers dit ook vinden. Voor beginnende gamers en liefhebbers van arcade is dit zeker een interessante update van de hardware.

tvOS

De Apple TV-ervaring wordt dit najaar verbeterd met nieuwe tvOS 16-functies, waaronder wijzigingen in Siri die het nog eenvoudiger maken om Apple TV met je stem te beheren en vervolgens de resultaten te gebruiken. Om geïndividualiseerde aanbevelingen te krijgen, kan je ook vragen wat je wilt kijken met de Siri Remote.

Als je “Hey Siri” zegt, kan je handsfree door de inhoud op de Apple TV bladeren en deze bekijken als je AirPods draagt. Later dit jaar zal Siri voor Apple TV beschikbaar komen in Denemarken, Luxemburg, Singapore, Chili, Finland en Zuid-Afrika. 30 landen en regio’s hebben nu toegang tot Siri op Apple TV.

Door een FaceTime-gesprek op je iPhone of iPad te starten en te kijken, kun je SharePlay nog steeds gebruiken.

Apple TV 4K als hub voor je slimme woning

Apple wil domotica op de Apple TV omarmen. Homekit is wel hortend en stotend op gang gekomen en typisch zo’n platform wat Apple ook zo weer kan verlaten. Als woninghub maakt Apple TV 4K veilig verbinding met compatibele slimme woningaccessoires, zoals HomeKit-camera’s, verlichting, zonwering en meer. Je kan dan scènes instellen, de slimme woning bedienen als je van huis bent en zorgen dat accessoires automatisch worden ingeschakeld. Apple TV 4K is ook essentieel voor Matter, de nieuwe connectiviteitsstandaard voor slimme woningen die zorgt dat allerlei accessoires op verschillende platforms naadloos samenwerken – waarmee de visie van een écht slimme woning werkelijkheid wordt.

Voor een nieuwprijs vanaf € 169,- is de nieuwe Apple TV 4K met Siri Remote nu te koop. De gadget wordt aangeboden vanaf vrijdag 4 november.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.