Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Apple komt met een nieuwe Apple TV 4K

Apple had met de Apple TV een unieke accessoire voor tv’s. Inmiddels zijn meeste tv’s smart genoeg dat er minder noodzaak voor een Apple TV is. Nu is er dan de nieuwe 4K versie. Deze accessoire moet vooral de kwaliteit van het beeld vergroten.

Apple heeft vandaag de volgende generatie Apple TV 4K aangekondigd gericht op beeld van de hoogste kwaliteit. Het hart van de nieuwe Apple TV 4K is de A12 Bionic-chip die zorgt voor een aanzienlijke boost in grafische prestaties, videodecodering en audioverwerking. En met een geheel nieuw ontwerp moet de Siri Remote het nog gemakkelijker om programma’s en films op Apple TV te bekijken met intuïtieve navigatieknoppen.

“Apple TV 4K is een categorie op zich en maakt gebruik van een diepgaande integratie van Apple hardware, software en services die een enorme upgrade naar elke tv oplevert voor de allerbeste filmervaring”, aldus Bob Borchers, Vice President Worldwide Product van Apple. Marketing. “Met de A12 Bionic en de geheel nieuwe Siri Remote kunnen klanten met Apple TV 4K genieten van hun favoriete programma’s, films en meer in de hoogste kwaliteit, met eenvoudige en intuïtieve bediening. En natuurlijk biedt Apple TV 4K gemakkelijke toegang tot Apple-services, samen met duizenden apps in de App Store voor nog meer entertainmentopties. ”

Verbeterde video-ervaringen

Met A12 Bionic ondersteunt Apple TV 4K nu HDR (High Dynamic Range) en Dolby Vision-video met hoge framesnelheid, waardoor snelle actie met 60 frames per seconde (fps) vloeiender wordt afgespeeld en er levensechter uitziet dan ooit tevoren. Apple werkt samen met vooral USA videoproviders , waaronder FOX Sports, NBCUniversal, Paramount +, Red Bull TV en Canal +. Dankzij de ondersteuning voor hoge framesnelheden in AirPlay, kunnen video’s die zijn gemaakt op iPhone 12 Pro worden weergegeven in volledige 60 fps Dolby Vision op de nieuwe Apple TV 4K.

Scherm calibratie

Via een innovatief kleurbalansproces werkt Apple TV samen met de iPhone en de ingebouwde sensoren om de beeldkwaliteit van een televisie te verbeteren. Apple TV gebruikt de lichtsensor in de iPhone om de kleurbalans te vergelijken met de specificaties die door cinematografen wereldwijd worden gebruikt. Met behulp van deze gegevens past Apple TV de video-uitvoer automatisch aan om veel nauwkeurigere kleuren en verbeterd contrast te leveren – zonder dat klanten ooit hun televisie-instellingen hoeven aan te passen. Wij kunnen niet wachten om dit in de praktijk te testen.

De opnieuw ontworpen Siri Remote

De geheel nieuwe Siri Remote is voorzien van een innovatieve clickpad-bediening die navigatie in vijf richtingen biedt voor meer nauwkeurigheid, en is ook aanraakgevoelig voor de snelle richtingsveegbewegingen waar Apple TV-gebruikers van houden. De buitenste ring van de clickpad ondersteunt een intuïtieve cirkelbeweging die er een jog-bediening van maakt – perfect om een ​​scène in een film of show te vinden. En met zijn aluminium ontwerp uit één stuk ligt de nieuwe Siri Remote comfortabeler in de hand van de gebruiker. Zou Siri ook met de afstandbediening uit te schakelen zijn?

Haalt Apple TV Android TV nog in?

Apple TV 4K draait op tvOS en wil een werkelijk unieke ervaring bieden. In de praktijk heeft Adroid-TV Apple TV ingehaald qua marktaandeel. Heel veel tv’s hebben het TV besturingssysteem van Google omarmd. Het lijkt een laatste stuiptrekking van Apple TV, maar wie weet is de kwaliteit boost van het beeld en de nauwe integratie met Apple producten en diensten nu zo subliem dat Apple Tv van toegevoegde waarde blijft naast een moderne smart TV.

De nieuwe Apple TV 4K is vanaf € 199 verkrijgbaar via apple.com/nl, in de Apple Store-app en Apple Store-locaties. Apple TV 4K is ook verkrijgbaar via geautoriseerde Apple resellers en geselecteerde aanbieders van betaaltelevisie. Klanten kunnen de nieuwe Apple TV 4K bestellen vanaf vrijdag 30 april, met beschikbaarheid vanaf de tweede helft van mei in meer dan 30 landen en regio’s, waaronder Nederland. De Apple TV HD met de nieuwe Siri Remote is verkrijgbaar voor € 159.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.