Render van Apple Lab
Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

De nieuwste iPhone 14: Dit is er gelekt!

Wij kijken er weer naar uit. Binnenkort gaat het zeer waarschijnlijk echt gebeuren. De release van de gloednieuwe iphone 14 tijdens het zogenaamde ‘Far Out’ evenement. Maar zoals altijd gaat iedere aankomende release van een nieuwe iPhone gepaard met een stroom aan geruchten. Ook is er natuurlijk weer het een en ander gelekt. Wanneer is het evenement? Wat is er tot nu toe gelekt? En wanneer heb je het toestel op zijn vroegst in jouw handen?

De release

De officiële uitnodigingen liggen al bij de pers. Op woensdag 7 september 2022 wordt onder andere de nieuwste iPhone 14 serie aan de wereld getoond. Dit gaat plaatsvinden tijdens het zogenaamde ‘Far Out’ evenement. De concurrentie staat niet stil. Denk aan de Samsung Galaxy S22 Ultra en de Google Pixel 7. Wij zijn benieuwd hoe Apple daarop gaat antwoorden. Naar verwachting bestaat de line-up uit een 6,1-inch iPhone 14, 6,7-inch iPhone 14 Max, 6,1-inch iPhone 14 Pro en 6,7-inch iPhone 14 Pro Max.

Apple Far Out persuitnodiging

Wat is er gelekt?

Apple zal de nieuwe iPhone 14 Max met een 6,7-inch scherm tonen. Opvallend is dat de iPhone mini ontbreekt en,daarom geen versie van 5,4 inch. De verkoopcijfers van de iPhone 12 mini en iPhone 13 mini vielen tegen. We verwachten van de iPhone 14-modellen een verbeterde ultragroothoeklens, selfie lens met autofocus en een langere batterijduur. Het design blijft ongewijzigd ten opzichte van de iPhone 13. Ook zou het toestel uitgerust zijn met dezelfde A15 Bionic-chip.

De iPhone 14 Pro-modellen krijgen wel degelijk een flinke upgrade. De selfie-camera wordt beter met autofocus. De hoofdcameramodule aan de achterkant krijgt ook een upgrade.Het toestel zou worden uitgerust met een nieuwe 48MP camera voorzien van grotere sensor en grotere ultragroothoeklens, een compleet nieuw always-on scherm en een krachtige A16 Bionic-chip die de reguliere iPhone 14 niet krijgt.

De notch die de iPhone onderscheidt, gaat waarschijnlijk ook verdwijnen op de Pro-modellen en maakt plaats voor de ‘pil’. Dit betekend dat de bekende uitsnede aan de bovenkant van het scherm, waar de selfie-camera zat, wordt verplaatst naar een ovale uitsnede in het scherm. De iPhone 14 en 14 Pro zijn verkrijgbaar in nieuwe kleuren. Voor de iPhone 14 zou het gaan om groen, paars, zwart, wit en rood. Voor de Pro zou het gaan om groen, paars, zilver, goud en grafiet.

Wanneer kan jij pre-orderen?

Is het waar wat er gelekt is? Wij zijn benieuwd! Wij kijken vol verwachting uit naar het het ‘Far Out’ evenement van Apple op 7 september. De nieuwe iPhones zijn de vrijdag na het Apple evenement te pre-orderen zoals we dat gewend zijn. Dit betekent dat de dat de pre-order waarschijnlijk start op vrijdag 9 september. Voor de die hard Apple fans onder ons: Bestellen kan in de Apple Store vanaf 14:00 Nederlandse tijd. Je nieuwe iPhone heb je dan een week later, op vrijdag 16 september in huis. Vanaf dat moment is de nieuwe iPhone-serie verkrijgbaar in de winkels. Jij wilt natuurlijk graag een update ontvangen over nieuwe iPhone 14. Ondertussen tellen wij de dagen af!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.