Apple Pay gaat uitgesteld betalen ondersteunen

iPhone 11

Nu Apple vrijwel alle grote banken ter wereld zo ver heeft Apple te ondersteunen, kruipt het bedrijf dieper de markt voor betalingsverkeer in. Het bedrijf gaat het mogelijk maken om via Apple Pay gebruik te maken van uitgesteld betalen.

Met uitgesteld betalen is het mogelijk om grotere aankopen tegen rente over meerdere termijnen te spreiden. Het model waarvan we Klarna en Afterpay kennen. Apple neemt daarmee het betalingsrisico bij de verkoper weg, nog zonder dat er een specifiek contract tussen verkoper en Apple voor nodig is.

Apple start hiermee in de VS. Wanneer je uitgesteld betalen gebruikt, dan mag je jouw betaling in vier termijnen over een periode van zes weken spreiden. De VS is een markt waar weekloon heel normaal is, dus daar is deze dienst ook op aangepast. Wanneer Apple gebruikers netjes binnen de termijn hebben betaald, hoeven ze geen rente te betalen.

Met deze stap, maakt Apple het voor Apple Pay gebruikers niet langer interessant om nog met Klarna en dergelijken te werken. Daarmee hebben die diensten dus een zware concurrent erbij. Als Google dezelfde stappen gaat volgen met Google Pay, zouden die twee al snel de markt kunnen domineren… echter is wereldwijde ondersteuning vanuit Apple waarschijnlijk nog wel een paar jaar van ons verwijderd.

Deze zet laat ook zien dat Apple zeer veel interesse heeft om alle financials voor haar klanten te regelen. Het is de vraag wanneer Apple zich ook echt als bank gaat positioneren en betalingen tussen haar gebruikers gaat faciliteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.