Logo GadgetGear.nl
Xiaomi en Leica
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Leica verruilt Huawei voor Xiaomi

Huawei was de eerste die een traditioneel fotomerk aan haar smartphones koppelde. Nu Huawei qua smartphoneverkopen flink is ingedampt, is het Xioami die het merk voor haar smartphones weet te strikken.

Xiaomi weet Leica op een interessant moment te strikken. Het nieuwste topmodel van Xiaomi heeft al een buitengewoon grote image sensor. De strekking bij het toestel was dan ook minder megapixels, maar een veel hogere kwaliteit foto neerzetten. Stap twee is nu een strategische samenwerking met Leica om de camera’s verder te optimaliseren voor de fotograaf.

Met deze samenwerking heeft Xiaomi ook een sterk antwoord op Oppo en OnePlus. Die twee pronken sinds twee jaar met het iconische Hasselblad, wat onderdeel is van DJI. Tijdens onze Huawei reviews met Leica camera’s, was ik zelf altijd enorm onder de indruk van de prestaties. Vooral in zwart-wit. We kijken dan ook uit naar de eerste Leica hardware van Xiaomi.

Eén reactie

  1. Wat bedoel je met dat het het eerste smartphonefabrikant was die een traditioneel fotomerk aan hun telefoons koppelde? We hebben specifiek Leica eerder zien samenwerken met Panasonic, en in het verleden ook Zeiss lenzen gezien in smartphones van Nokia?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.