Logo GadgetGear.nl
Apple iPhone 12
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Apple verwacht dezelfde hoeveelheid iPhones te kunnen leveren als in 2021

De hele tech industrie wordt geteisterd door tekorten in onderdelen en materialen. Zo ook Apple. Toch verwacht Apple, ondanks de nodige uitdagingen, wel in staat te zijn om dezelfde hoeveelheid iPhones te produceren als vorig jaar.

Daarmee verwacht Apple dit jaar opnieuw 220 miljoen iPhones in de markt te kunnen zetten. Daarmee stagneert de groei in de omzetaantallen ondanks de release van een nieuw model. Mocht dit model zeer populair worden, dan kunnen tekorten de prijzen voor consumenten stuwen.

Door de tekorten, de oorlog en epidemie kende de totale smartphonemarkt een krimp van 11% tussen het eerste kwartaal van dit jaar en het eerste kwartaal van vorig jaar. De reden dat analisten altijd naar jaar-op-jaar verschillen tussen kwartalen kijken is omdat vakantiegeld en de feestdagen voor pieken zorgen die het vergelijken anders lastig maken. Je kunt het eerste kwartaal van het jaar dus niet vergelijken met het laatste kwartaal van vorig jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.