Windows Vista Business DELL
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Gaat Rusland piraterij legaliseren!?

Afgelopen weekend las je al dat Apple en Microsoft besloten het land niet meer van software te voorzien en actieve diensten direct te stoppen. Inmiddels zijn ook gameproducenten als Ubisoft en Activision Blozzard gestopt met de verkoop van software in Rusland. Als alternatief gaat nu een hele bijzondere wetswijziging onder de hamer.

Als we westerse software niet kunnen kopen, dan mogen we het hacken. Dat lijkt de filosofie van Rusland te worden. Als de wetswijziging erdoor komt, mogen hackers direct los gaan op software en games en deze intern in Rusland gaan verspreiden onder bedrijven en de bevolking.

Hoewel het hacken van cloud-based software een uitdaging zal zijn, is de kans groot dat het land massaal enigszins oudere versies van software zal gaan gebruiken. Daarmee zullen gebruikers alsnog veel moderne mogelijkheden niet kunnen gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.