Arjan Olsder
Arjan Olsder

Bol.com en MediaMarkt schrappen DJI om Russische banden

17 december 2021 ging DJI in de VS op de zwarte lijst omdat haar drones ondersteuning zouden bieden in de onderdrukking van Oeigoeren in China. Bol.com en MediaMarkt hebben het merk nu per direct uit de schappen getrokken omdat DJI technologie en diensten zou leveren aan het Russische leger.

Hoewel de bewijslast flinterdun lijkt, zijn de verkooppunten overtuigd van de rol van DJI in de oorlogsvoering vanuit Rusland in Oekraïne, zo meld Nu.nl. Beide winkels opereren in meerdere Europese landen en hebben besloten het assortiment van DJI in al die landen offline te halen.

Of de pallets met voorraden direct retour worden gezonden naar DJI is nog onbekend. Nu.nl heeft ook navraag gedaan bij andere webshops. Verkoper BCC (van Blokker) heeft aangegeven zich niet in de politieke discussie te mengen, dus gewoon de winst te pakken op de verkoop van DJI producten. Coolblue heeft niet geantwoord naar Nu.nl, maar blijft ook gewoon DJI producten aanbieden op haar website. DJI zelf heeft via Reuters laten weten dat het Russische leger geen DJI drones heeft ingezet in Oekraïne.

Eerder deze week lanceerde DJI nog een nieuwe drone voor professioneel gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.