Arjan Olsder
Arjan Olsder

Rusland lanceert Google Play alternatief

Sinds de maatregelen tegen Rusland van kracht zijn, kunnen Apple gebruikers daar geen betaalde apps meer downloaden of in-app aankopen doen. Android gebruikers zijn helemaal verstoten van Google Play. Dat laatste pakken de Russen nu aan.

Rusland heeft, net als Huawei, een eigen variant op Google Play ontwikkeld. De Russische variant heet RuStore en bevat nu ruim 100 apps. Deze alternatieve App Store is ontwikkeld door de overheid in samenwerking met partijen als beveiligingsbedrijf Kaspersky Labs, sociaal netwerk VK en zoekmachine Yandex. Financieel wordt het project grotendeels getrokken door Sberbank. Opvallend is dus dat Rusland niet bij China lijkt te hebben aangeklopt voor hulp in deze situatie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.