Logo GadgetGear.nl
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Russen kunnen geen Switch games meer kopen

Afgelopen maart pas, besloot het Japanse Nintendo al de fysieke verkoop van Nintendo Switch games in Rusland te staken. Digitale verkopen gingen nog door, maar ook dit zal nu stoppen.

Nintendo heeft besloten de Russische eShop stop te zetten. Nintendo zal enkel nog het downloaden van reeds aangekochte games op de Nintendo Switch ondersteunen. The Legend of Zelda – Tears of the Kingdom was de laatste grote release die gekocht kon worden. Microsoft, Google en Apple trokken zich al eerder terug uit de markt.

Eén reactie

  1. Jammer voor de Russen (ik vind het onzin om het Russische volk, in dit geval veelal kinderen te straffen voor iets waar ze niet schuldig aan zijn). In het artikel staat overigens ‘pas’, alsof het een logische keus is om dit te doen. Maar dit is wel een beetje makkelijk. Zeker aangezien digitale verkopen vrij makkelijk nog steeds te doen zijn via VPN bijv. Dan kun je als Nintendo zijnde beter deze zaken in eigen hand houden.

    Maar goed, zat bedrijven, waaronder Heineken, Philips, Douwe Egberts, ING die gewoon actief zijn in Rusland. Heb ik persoonlijk geen probleem mee overigens. Redenaties langs deze oorlog hangen van hypocrisie aan elkaar. Dus als commerciële bedrijven gewoon hun geld willen verdienen… Overigens verdienen ook veel niet-in Rusland actieve bedrijven hun geld daar door paralele transport, dus dat je bijvoorbeeld exporteert naar China, waar Russische groothandelaren vervolgens weer inkopen. Het is niet zo dat er tekorten zijn in andere landen aan dergelijke producten, dus dan weet je dat er rekening mee gehouden wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.