Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Asustor waarschuwt gebruikers voor Deadbolt ransomware

Asustor gebruikers worden door het merk gewaarschuwd voor de Deadbolt ransomware aanval die momenteel onder gebruikers heerst. Per direct is de myasustor.com DDNS dienst afgesloten en gebruikers worden gevraagd een aantal preventieve stappen te zetten.

Zo vraagt Asustor haar gebruikers die de standaard toegangspoortnummers van de NAS gebruiken om deze te wijzigen. In ieder geval voor web poorten 8000, 8001, 80 en 443. Daarnaast moeten EZ Connect, Terminal/SSH en SFTP worden afgesloten en raadt Asustor je aan een back-up te draaien.

Ben je al besmet geraakt met de ransomware, trek dan de UTP kabel uit de nas en schakel hem daarna uit door de power knop drie seconde ingedrukt te houden. Neem daarna contact op met Asustor voor herstel van je data. Bovengenoemde stappen zijn zoals door Asustor gecommuniceerd, uiteraard nemen wij als nieuwspublicatie hier geen verantwoordelijkheid voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.