Logo GadgetGear.nl
Philips OLED 807
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

TP Vision lanceert de Philips OLED 807 series

Terwijl de Philips OLED 806 series inmiddels de referentie TV is geworden voor het gros van onze game en 4K Blu-Ray reviews, lanceert fabrikant TV vision alweer de opvolger. Met de Philips OLED 807 zien we een OLED TV aangedreven door de zesde generatie P5 AI beeldverbeteraar en verbeterde ambilight.

OLED-EX

Misschien wel de grootste vernieuwing is de methode waarop het OLED display is gefabriceerd. De 807 is het eerste OLED-EX model van TP Vision. Verbindingen op waterstof worden tijdens de productie vervangen voor deuterium. Hierdoor worden de schermen 30% feller. De schermen komen in 48”, 55”, 65” en 77”.

Zesde 5P Engine

De P5 engine die het beeld op het scherm aanstuurt komt bij haar zesde generatie aan. Zo is er nu een diepere integratie met de lichtsensor van de TV om de beelden aan te passen op de omgevingsomstandigheden. Er zijn verbeterde opties voor eye care en donkere details en kleurtemperatuur kunnen nu worden geoptimaliseerd.

Er zitten nu zeven filmmodi in waar de P5 mee kan schakelen. Dit waren er voorheen twee. Het aantal HDR formaten is wederom uitgebreid. De 2022 modellen ondersteunen nu Dolby Vision, HLG, HDR10, HDR10+, HDR10+ adaptieve compatibiliteit en IMAX Enhanced-ondersteuning met DMR.

Philips OLED 807

Ambilight

Opnieuw kiest Philips voor vierzijdig ambilight. Maar deze nieuwe generatie is sneller en preciseer in haar projecties.

Voor de gamer

Freesync, Nvidia G-Sync en VRR ondersteuning is wederom aanwezig tot 120Hz over HDMI 2.1. De engine herkent statische delen op het scherm die daarmee worden gedimd om inbranding tegen te gaan. Dé reden dat we de 806 series al verkozen tot onze benchmark voor het testen van consolegames.

Audio

Qua audio krijgt de 807 series standaard een 70 Watt 2.1 soundsystem achterop het scherm geplaatst. Voor een diepere bass maakt het scherm gebruik van één actieve bassdriver met vier passieve radiatoren. Het soundsysteem maakt gebruik van DTS Play-Fi zodat je deze onderdeel van jouw multiroom audio kunt maken.

Android

De Philips 807 modellen komen met AndroidTV 11 op de markt.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.