Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: Samsung komt met nieuwe Smart Monitor M8, UHD Monitor S8 en Odyssey Neo G8

Samsung laat tijdens de CES drie nieuwe monitoren zien die alle drie een wel heel specifiek doel hebben. Zo is er de nieuwe Smart Monitor die het Tizen Smart TV platform in zicht heeft, maar ook de nieuwe curved gaming monitor on de Odessey series en een high resolution monitor voor content creators.

Samsung Smart Monitor M8

Met haar Smart Monitor M8 levert Samsung een monitor met het Tizen platform erop. Netflix streamen, office documenten bewerken. Voor dat soort eenvoudige taken is het niet eens meer nodig om een computer aan de monitor te koppelen. De chipset in de monitor is sterk genoeg. En ja, je kunt dus inderdaad direct een toetsenbord en muis koppelen. Ook draadloos. Lees onze review over het model van vorig jaar.

De M8 32” is met 11.4mm dikte zo’n 75% dunner dan haar voorganger, de M80B. Het display is nu in staat om 99% van de sRGB kleuren te repliceren met een piekhelderheid van 400 nits. Met de SmartThings hub kun je smart devices in huis aansturen. De monitor komt met een magnetische SlimFit camera en de USB-C poort kan 65 Watt leveren om jouw laptop mee op te laden. Ideaal voor iedereen met weinig ruimte.

Samsung High Resolution Monitor S8

Deze monitor met de modelnaam S80PB kan 98% van het DCI-P3 kleurengamma tonen. Ideaal voor iedereen die iets met beeldbewerking op hoge resolutie doet. Het paneel in de monitor is gematteerd en heeft daarvoor ook een UL certificaat ontworpen. Een monitorkap is daarmee niet langer noodzakelijk om precies te kunnen werken.

De monitor komt in 27” en 32” formaten en kan laptops voorzien van 90W aan laadstroom over USB-C. De USB hub bevat ook een LAN poort en een VESA aansluiting voor iedereen die een andere voet wenst te gebruiken.

Samsung Odyssey Neo S8

Naar eigen zeggen is de Samsung Odyssey Neo S8 de eerste curved gaming monitor met een curve van 1000R en een 4K resolutie en een snelheid van 240Hz met een reactietijd van 1ms. De piekhelderheid ligt hier zelfs op 2.000 nits. De monitor komt ook met een soort Ambilight, dat Samsung heeft omgedoopt tot CoreSync.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.