"}
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Elon Musk laat alternatief voor de metro zien

Elon Musk is met zijn The Boring Company druk bezig de eerste tunnels in de VS te graven. Deels voor Hyperloop, maar deels ook voor een nieuw netwerk voor personenvervoer. Dit zou in eerste instantie alleen voor auto’s zijn, maar Elon werkt ook aan het openbaar vervoer.

Het originele plan

In eerste instantie zouden de tunnels van Elon gemaakt worden om auto’s op hoge snelheid door steden te verplaatsen, ondergronds. Zo kunnen automobilisten files omzeilen. Bijkomend voordeel is dat de lucht in steden beter zou kunnen worden doordat de uitstoot van auto’s het grootst is bij het optrekken, iets dat je veel doet tijdens een file.

Nu met OV

Wat met auto’s kan, kan duidelijk ook met openbaar vervoer door een soort pod te maken die lijkt op een bus. Die kan met dezelfde hoge snelheid door de tunnels worden geschoten en zo grotere groepen mensen en fietsers verplaatsen.

Met dit idee verlaagt The Boring Company niet alleen de filedruk, maar levert het ook grote voordelen op voor personentransport en zou een alternatief voor de metro kunnen ontstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.