Lordstown Endurance
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Apple-fabrikant Foxconn koopt autofabriek

Het Chinese Foxconn kennen we vooral als producent van Apple apparatuur. Het merk lijkt nu ook auto’s te gaan produceren, in de Verenigde Staten.

Lordstown Endurance

Foxconn heeft een bod gedaan op de Lordstown fabrieken in Ohio, in de VS. Met die fabriek wordt Foxconn in staat gesteld om Elektrische auto’s te fabriceren. Lordstown kocht de voormalig General Motors fabriek slechts twee jaar geleden. Lordstown wilde de fabriek al voor eigen auto’s gebruiken en gaat dit nu ook nog doen. De Lordstown Endurance is de eerste die door Foxconn zal worden gebouwd. Mogelijk zal ook Fisker auto’s door Foxconn laten produceren. De twee merken lieten al eerder weten interesse te hebben in een samenwerking.

Ondertussen is Foxconn in Thailand ook een fabriek voor elektrische auto’s aan het bouwen. Deze auto’s zijn wereldwijd een enorme groeimarkt. Of deze aankoop gaat leiden tot een auto van Apple is nog onbekend. Die geruchten gaan al jaren, maar er is nog niets concreets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.