XS4All en KPN
Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

XS4All webhosting stopt per 1 oktober 2021

onder anderen de overname van HCCnet, is XS4All ook verantwoordelijk voor de webhosting van vele websites. Per 1 oktober stopt de provider hiermee. Lees wat jij moet doen om jouw website overeind te houden.

Misschien wat verwarrend, maar het is niet zo dat alle hosting stopt. Wanneer je een gratis homepage hebt en gebruikt, blijft deze wel overeind. Het gaat om alle andere hostingdiensten van XS4All die stoppen.

XS4All migreert geen websites en adviseert niet in het kiezen van andere hosting. GadgetGear.nl wordt succesvol gehost op de premium servers van Cyberfusion terwijl veel kleinere publicaties van ons draaien op servers van HostMijnWebsite.com. Dit moet je zelf regelen. Mocht je hier hulp bij nodig hebben, kun je leunen op organisaties als WebsiteNazorg.nl die gespecialiseerd zijn in het verhuizen van websites.

Update: WebsiteNazorg heeft een XS4ALL verhuisservice.

Heb je op 1 oktober jouw website en mailboxen nog niet overgezet, wordt alle data gewist. Een verhuiscode voor het domein aanvragen duurt 10 dagen.

Update: De deadline is verlegd naar 1 november.

De reden dat XS4All stopt met het aanbieden van hosting zouden de marktomstandigheden zijn. XS4All ziet zichzelf als een te kleine speler om concurrerend te kunnen zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.