OnePlus Nord 2 5G MediaTek reclame
Arjan Olsder
Arjan Olsder

OnePlus gaat met MediaTek in zee voor de Nord 2 5G

De toestellen onder de Nord 2 werken nog met Premium Qualcomm chipsets, maar voor de release van de Nord 2 5G gaat OnePlus het roer omgooien. Het merk kiest er voor het eerst voor om haar smartphone te voorzien van een doorgaans veel goedkopere MediaTek chipset.

De keuze voor het Chinese MediaTek zal zonder twijfel weloverwogen zijn bij OnePlus. Het merk kiest ook wel voor de betere lijn van MediaTek processors. Zo zal de OnePlus Nord 2 5G voorzien worden van de MediaTek Dimensity 1200 AI chipset. Dit is een upgrade ten opzichte van de iets oudere MediaTek Dimensity 1200 chipset. Het verschil zit hem in de ondersteuning voor MediaTek’s Dimensity Open Resource Architecture. Deze zouden de Nord 2 van heel nieuwe AI ervaringen moeten voorzien en dat zou deze release weleens heel spannend kunnen maken. Want kunnen ze met MediaTek iets dat ze met het vertrouwde Qualcomm niet konden? In het persbericht schetst het merk in ieder geval hoge verwachtingen voor fotografie, het display en gamingprestaties.

De OnePlus Nord CE en de OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro zijn nog voorzien van Qualcomm Snapdragon chipsets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.