Apple Music gaat lossless op Android

Apple Music is al een tijdje beschikbaar op Android. Niet raar, want zeker in Europa is het lang niet altijd zo dat het hele gezin Apple hardware gebruikt. Door Android te ondersteunen is Apple Music dan ook een interessant alternatief voor Spotify, Tidal, Prime en vele anderen. Nu kan dat ook lossless.

Voor Apple gebruikers was het al langer mogelijk om lossless audio te streamen. Qua audiokwaliteit verslaat Apple op die manier haar concurrent Spotify. Echter, deze hogere kwaliteit was nooit beschikbaar op Android devices. Dat is nu dus veranderd. Android gebruikers mogen nu ook Apple Music in hoge kwaliteit streamen.

Ook zet Apple de ondersteuning voor Spatial Audio van Dolby Atmos open. Dit is vergelijkbaar met 360 Reality van Sony en zorgt ervoor dat je muziek veel ruimtelijker gaat ervaren. Jouw telefoon moet dit echter wel kunnen decoderen. Op het gros van de vlaggenschip toestellen is dit geen probleem. Met name in het budget segment wil dit weleens missen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram