Apple Music gaat lossless op Android

Apple Music

Apple Music is al een tijdje beschikbaar op Android. Niet raar, want zeker in Europa is het lang niet altijd zo dat het hele gezin Apple hardware gebruikt. Door Android te ondersteunen is Apple Music dan ook een interessant alternatief voor Spotify, Tidal, Prime en vele anderen. Nu kan dat ook lossless.

Voor Apple gebruikers was het al langer mogelijk om lossless audio te streamen. Qua audiokwaliteit verslaat Apple op die manier haar concurrent Spotify. Echter, deze hogere kwaliteit was nooit beschikbaar op Android devices. Dat is nu dus veranderd. Android gebruikers mogen nu ook Apple Music in hoge kwaliteit streamen.

Ook zet Apple de ondersteuning voor Spatial Audio van Dolby Atmos open. Dit is vergelijkbaar met 360 Reality van Sony en zorgt ervoor dat je muziek veel ruimtelijker gaat ervaren. Jouw telefoon moet dit echter wel kunnen decoderen. Op het gros van de vlaggenschip toestellen is dit geen probleem. Met name in het budget segment wil dit weleens missen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.