Logo GadgetGear.nl
Huawei FreeBuds 4
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Preview: Huawei FreeBuds 4 – open-fit met ruisonderdrukking

Een open-fit oordopje met effectieve, actieve ruisonderdrukking. En het weegt echt helemaal niks. Dit is de belofte die Huawei doet met betrekking tot de nieuwe Huawei FreeBuds 4 die wij afgelopen week al even mochten aaien in Amsterdam.

Minder kleuren

Huawei brengt haar nieuwe Huawei FreeBuds 4 voorlopig niet meer in rood of zwart uit. Voor rood wist de vertegenwoordiger niet direct een reden te noemen, maar voor zwart wel. Uit onderzoek bleek dat de zwarte oordopjes na een val minder gemakkelijk werden teruggevonden. Dus dat maken ze liever niet meer en dat is best een goed verhaal. Daarom komen ze dit keer in het wit en in het zilver.

Pro design

Het design van de powerbank behuizing waar je ze in bewaart, lijkt sterker op dat van de Huawei FreeBuds Pro, nog steeds één van mijn favoriete true-wireless headsets. Het doosje is net iets ronder. Mogelijk omdat deze oordopjes net iets langer zijn.

Huawei FreeBuds 4

Die lange buisjes die onder de oordopjes hangen, zijn er niet voor de antennes. Die zitten op een andere plek in het ontwerp. Het zijn geluidskamertjes die moeten zorgen voor een diepere bass.

Actieve ruisonderdrukking (ANC)

Met de Huawei FreeBuds 4 heeft Huawei voor het eerst ook echt meer nadruk gelegd op het ontwikkelen van actieve ruisonderdrukking voor open-fit oordopjes. Iets dat door het ontwerp van dit type oordopje best een uitdaging is. Zowel feedforward als feedback microfoons vangen gemakkelijker vergelijkbaar lawaai op waardoor je dus niet goed weet wat wel en niet de gehoorbuis bereikt.

Nadruk op geluid

Voor een beter geluid maakt Huawei in deze oordopjes gebruik van een nieuw liquid crystal polymer composit diafragma. Deze heeft een frequentiebereik tot 40kHz waardoor ze een veel hogere resolutie zullen leveren dan de Huawei FreeBuds 4i. De drivers zelf zijn met 14,3mm gigantisch voor oordopjes. Met de grotere klankkamer resulteert dit ook een een 15% groter bass bereik.

Accuduur

Met de ANC aan leveren de oordopjes 2,5 uur lang muziek. Met de ANC uit is dit 4 uur en kun je met de powerbank doos de gebruiksduur oprekken naar 22 uur in totaal. En dat met oordopjes die nog maar 4,1 gram wegen. Ja, dat voelt bijna onecht licht aan…

Voorlopige conclusie

Tijdens de presentatie mochten we nog niet naar de oordopjes mogen luisteren, maar bij vertrek kregen we wel een setje mee. Die worden inmiddels al goed gebruikt en de eerste geluidsbeleving is zeer positief. Volgende week hoor je daar veel meer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.