Review: Huawei FreeBuds 4i

Huawei FreeBuds 4i kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Huawei blijft de uitdaging maar aangaan en komt weer met een nieuwe versie draadloze oortjes op de markt. De nieuwe Huawei FreeBuds 4i mochten wij uitproberen! Voordat we beginnen zetten we even de belangrijkste punten op een rijtje.

Belangrijkste punten:

  • Noise cancellation
  • Batterijduur van 10 uur per oortje
  • 10 minuten snelladen zorgt voor 4 uur audio
  • Prijskaartje van €79,99

Het cadeautje uitpakken

Altijd leuk cadeautjes uitpakken, maar wat zit er allemaal in? 😉 In de doos zit een oplader (USB-A naar USB-C), twee extra oordopjes, een handleiding en natuurlijk de oortjes waar het omdraait. De oortjes zitten in een ovaal vormigecase, die ik persoonlijk heel mooi vindt. Deze case past ook heel fijn in je broekzak, wanneer je een rondje gaat wandelen.

Het design

De oordopjes zien er heel strak uit! Het staafje is vrij dun en heeft een ronde afwerking. Het gedeelte in je oor loopt schuin af, zodat het lekker in je oor zit. Ook als je de Freebuds in hebt zien ze er erg vet uit! Deze oortjes zijn in het zwart glans, wat ik persoonlijk het best eruit vind zien. Vooral het contrast tussen het glanzende en het matte zwart vind ik erg goed bedacht. Naast de zwarte kleur zijn de Freebuds i4 verkrijgbaar in het wit en zwart.

De oordopjes hebben een hoogte van 37,5 mm, een breedte van 21 mm, een diepte van 23,9 mm en zwegen 5,5 gram per stuk. De oplaadcase is 48mm hoog, 61,8 mm breed en 27,5 mm diep en weegt 36,5 gram.

Enige mindere is dat de oortjes minder makkelijk uit het doosje te halen zijn. Vooral is het warm is en je hebt vette of klamme handen. Dan is het door de gladde oppervlak lastig om de oortjes te pakken te krijgen.

Op het doosje vind je ook een klein lichtje onder Huawei. Dit lichtje brand groen wanneer ze zijn verbonden met een apparaat en oranje/rood als ze moeten worden opgeladen.

 

Bediening

De Freebuds heeft geen knoppen, maar kun je bedienen door erop te tikken. Als je tweemaal tikt kun je de muziek pauzeren of verder afspelen. Ook kan je een belletje beantwoorden of beëindigen als je dit doet. Wanneer je de vinger wat langer op het oortje legt kan je de noise cancelation in- en uitschakelen.
Het is daarnaast ook heel fijn dat wanneer je een oortje uit doet de muziek stopt met afspelen. Wanneer je deze weer in doet gaat de muziek weer ongestoord verder. Dit is vooral fijn als je bijvoorbeeld tijdens het werk wordt aangesproken door een collega en je net aan het genieten bent van je favoriete plaatje.

Het geluid

Nee, niet van dat ene radiostation. Wanneer je draadloze oortjes koopt wil je natuurlijk zeker weten of er ook goede muziek in zit. Het antwoord, ja! Ik luister zo’n beetje iedere soort muziek en ik ben geen een keer teleurgesteld. Van een heerlijke jaren ’80 nummertje, tot een lekker dansnummertje en een echte hardstyle knaller.

Extra fijn is de functie noise cancellation. Wanneer je in de trein zit of loopt door de stad worden vervelende ruis geluiden afgeweerd. Je hoort mensen nog wel praten, maar dat vind ik persoonlijk niet erg. Dan zit je niet helemaal in je eigen wereldje als mensen tegen je beginnen te praten. Bovendien is de connectie altijd goed, ook al bevind je mobiel in je broekzak met bluetooth 5.2.

Betreft de technische specificaties. De oortejs zijn gebouwd op 10 mm driver en een polymeer diafragma.

Accuduur

Een groot voordeel is dat de oordopjes maar liefst 10 uur mee gaan en in de oplaadcase zit nog eens 12 uur aan batterij. Daarnaast zijn de oordopjes echt super snel opgeladen en heb je al binnen 10 minuten 4 uur lijsterplezier.

Zelf heb ik de oortjes de hele week uitgetest op het werk en ik heb geen een keer zonder muziek gezeten. Daarnaast geeft je telefoon aan hoeveel procent batterij de oortjes en de oplaadcase bevatten als je ze met elkaar verbind. Daardoor kom je nooit voor verassingen te staan.

Conclusie

De Huawei Freebuds 4i zijn zeker een aanrader! Design, pasvorm, accuduur en de muziek is een mooi stukje vakmanschap. Deze oortjes ga ik zeer zeker vaker gebruiken!

Huawei FreeBuds 4i kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thomas Janssen

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram