Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Ikea’s Sonos Schilderij is gelanceerd

Stieken waren we er allemaal wel aan toe. Een speaker die vlak op de wand geplaatst kan worden en vooral heel decoratief mag zijn. Dit is precies wat de nieuwe Ikea Symfonisk speaker is; een Sonos speaker verstopt in een schilderijlijst.

Symfonisk; de praktische Sonos speaker

Ikea produceert al langer speakers, maar de Sonos fans weten het; de Symfonisk lijn van Ikea bestaat enkel uit speakers die samen met Sonos worden geproduceerd. Slimme speakers dus. Daarbij hebben de ontwerpers van Ikea een duidelijk andere kijk dan de ontwerpers van Sonos. Waar Sonos echt speakers bouwt zoals we die allemaal verwachten, bekijkt Ikea het allemaal van een veel praktischer kant.

Zo is er de Symfonisk boekenplank speaker, maar ook een speaker met een fitting voor een lamp. Bijvoorbeeld zo’n slimme Tradfri die weer compatible is met Philips Hue en andere Zigbee systemen. Ze introduceerden zelfs een eigen afstandsbediening voor Sonos.

Leuk detail is dat deze ook allemaal ikea-hacking klaar waren. Hoewel Ikea zelf vervangende frontjes en socks verkocht voor de eerste twee lampen, kon je die ook zelf maken. De glazen lampenkap van de lamp was bovendien bewust een standaard maat zodat je er ook een ander kapje op kunt plaatsen. Slim, handig en tof dus.

Intern waren de speakers ook een bijzonder verhaal. Beide speakers werden dan wel op een andere manier opgebouwd, van binnen was het dezelfde hardware als de Sonos Play:1 series. Dat de boekenplank anders klonk dan de Play:1 had vooral te maken met de andere vorm en de basspijp die voor veel meer lage tonen zorgt. De lamp was een heel ander verhaal. Die is qua klank nauwelijks te onderscheiden van het origineel van Sonos. En eerlijk is eerlijk, de speakers draaien op onze redactie nog steeds iedere dag onze favoriete tunes. Een mooi stukje kwaliteit dus.

De schilderijlijst

De schilderijlijst komt in zowel een witte als een zwarte uitvoering. Deze kun je zowel ophangen als neerzetten. De knoppen zijn in de rand van de lijst weggewerkt op een manier dat ze goed voelbaar zijn. Het snoer loopt er aan de onderkant weg, maar is ook prima in een holle wand weg te werken. De lijst met het standaard doek gaat €179,99 kosten.

De schilderijen

Ikea levert in totaal 12 verwisselbare doeken die je in de lijsten kunt plaatsen. Van abstracte, geometrische vormen tot artistieke verfspatten. Het is nog niet duidelijk of je bij Ikea in de toekomst een doek op maat kunt kopen, maar het zal vast niet lang duren voor er creatieve tussenhandelaren zijn die dat soort diensten gaan opzetten. En misschien wil je gewoon een blank canvas voor jouw eigen creatieve uitspattingen? Een doekje gaat €14,99 kosten.

Beschikbaarheid

De Ikea Symfonisk schilderijlijst is vanaf 15 juli te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.