Logo GadgetGear.nl
Picture of Robert Gunsing
Robert Gunsing

Adidas lanceert hardloopschoen met 3D-geprinte zool

Vandaag lanceert adidas de 4DFWD, een hardloopschoen met een  3D-geprinte zool. adidas ontwikkelde deze ‘4D’-techniek in samenwerking met Carbon. Het rasterwerk in de tussenzool zorgt voor drie keer meer voorwaartse beweging, meer remkracht en meer efficiëntie tijdens het hardlopen. 

3D-techniek in de zool
De vlindervormige FWD CELL van de zool, is zo ontwikkeld dat hij bij een verticale impact voorwaarts wordt samengedrukt. Daarnaast is hij gemaakt van 39% biologisch materiaal. De 3D-geprinte mesh geeft een futuristische look aan de schoen.

Comfortabele pasvorm
In de nieuwe schoen is ook de pasvorm onder handen genomen. Het bovenleer is deels gemaakt van gerecycled polyester en sluit aan bij de 4DFWD-tussenzool. Hierdoor voelt de schoen comfortabel aan en zit deze als een sok aan de voet. Tegelijkertijd biedt de technologie hardlopers voldoende steun en draagt het bij aan een nieuwe loopervaring.

Alberto Uncini Manganelli, adidas SVP en General Manager bij adidas Running & Credibility Sports: “Met deze vernieuwende tussenzool, een primeur in de sector, is de adidas 4DFWD meteen onze meest geavanceerde digitaal geprinte hardlooptussenzool tot nu toe. Hij toont ook het potentieel van de 4D-technologie om fysica- en biomechanische studies om te zetten in prestatiegerichte oplossingen. We kunnen nauwelijks wachten tot hardlopers dit nieuwe product zullen ervaren.

‘Podiumschoen’ in Tokio
De adidas 4DFWD wordt uitgebracht in drie colorways. Een daarvan is de Tokyo Collection, de belangrijkste ‘podiumschoen’ voor de atleten in Tokio deze zomer, waarop hopelijk ook Nederlandse atleten een gouden medaille in ontvangst mogen nemen.

De adidas 4DFWD is vanaf 15 mei in beperkte oplage verkrijgbaar in de kleuren ‘core black’ en ‘solar red’ , en de adviesprijs is 200 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.