Adidas stopt met het Micoach platform

Enkele jaren geleden introduceerde Adidas haar Micoach systeem voor iOS en Android. Een beetje de tegenhanger van het Nike+ platform dat Nike en Apple ontwikkelden. Ook hier op basis van sensoren in schoenen. Ja, we hebben het over de start van de wearables markt in de tijd dat we de hartslag nog moesten meten met een borstbandje.

Per 31 december 2018 trekt Adidas de stekker uit haar Micoach servers. Vanaf dat moment verdwijnt alle data en zal de app onbruikbaar zijn. Toch is het geen eindstation voor gebruikers. Adidas heeft een deal met Runtastic gesloten zodat je een gratis premium abonnement krijgt. Bovendien, maar daar moet je even toestemming voor geven, migreert Adidas al jouw data gratis naar de Runtastic servers. Qua functies bevat Runtastic alle belangrijke functies van Micoach.

Toch zal niet alle hardware met Runtastic gebruikt kunnen worden. De Fit Smart, HRM Bluetooth en X_Cell kunnen gebruikt worden als hartslagmonitor voor Runtastic. De Smart Run en SPEED_CELL Bluetooth zullen niet werken met Runtastic en mogen dan dus met de recycling mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events