GadgetGear.nl

Adidas stopt met het Micoach platform

Enkele jaren geleden introduceerde Adidas haar Micoach systeem voor iOS en Android. Een beetje de tegenhanger van het Nike+ platform dat Nike en Apple ontwikkelden. Ook hier op basis van sensoren in schoenen. Ja, we hebben het over de start van de wearables markt in de tijd dat we de hartslag nog moesten meten met een borstbandje.

Per 31 december 2018 trekt Adidas de stekker uit haar Micoach servers. Vanaf dat moment verdwijnt alle data en zal de app onbruikbaar zijn. Toch is het geen eindstation voor gebruikers. Adidas heeft een deal met Runtastic gesloten zodat je een gratis premium abonnement krijgt. Bovendien, maar daar moet je even toestemming voor geven, migreert Adidas al jouw data gratis naar de Runtastic servers. Qua functies bevat Runtastic alle belangrijke functies van Micoach.

Toch zal niet alle hardware met Runtastic gebruikt kunnen worden. De Fit Smart, HRM Bluetooth en X_Cell kunnen gebruikt worden als hartslagmonitor voor Runtastic. De Smart Run en SPEED_CELL Bluetooth zullen niet werken met Runtastic en mogen dan dus met de recycling mee.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten