Prism Insect-o-cutor
Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

Insecten irritaties? Los het op met tech!

Het voorjaar is weer begonnen. Tijd om het buitenleven op te zoeken. Heerlijk ontspannen in je achtertuin. Lekker koken maar ook tijd voor vliegen en andere insecten die je niet hebt uitgenodigd. Bah! Er zitten inmiddels wel een paar jouw vleesgerecht. Komt je dit bekend voor? Vast wel! Dus gewapend met een opgerolde krant en je superman cape ga je ze te lijf. Maar de hele dag zo doorbrengen? Nee bedankt! Gelukkig zijn er vliegenlampen in veel soorten en maten. Waarom is een vliegenlamp belangrijk voor jou? Welke oplossingen zijn er? Welke vliegenlamp past het beste bij jouw situatie? Gadgetgear zocht het voor jou uit.

Jouw hygiëne

Wist je dat de meeste vliegen tot wel 200 verschillende ziekteverwekkers kunnen overbrengen? Dit kan nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid van jou en je gezin. Voedselverwerkende bedrijven zitten ook niet te wachten op vertragingen door een besmetting. Dit kan veel impact hebben. Maar ook andere insecten zoals bijvoorbeeld wespen en muggen kunnen ook voor de nodige overlast zorgen.

Los het op met tech

Je kan natuurlijk vliegenstroken ophangen in en rondom je woning. Of je kan natuurlijk je hele woning volspuiten met een of ander chemisch goedje. En als je de krant hebt stukgeslagen kan je weer aan de slag met een plastic vliegenmepper. Maar je kan ook kiezen voor gemak. Gelukkig bestaan hier al geruime tijd uitstekende oplossingen voor. Met een vliegenlamp, ook wel bekend als een insectenlamp bestrijd jij voortaan vliegen of andere insecten zoals muggen en wespen. Dat kan via ultraviolet licht, ultrasoon geluid, geurtjes en met kleefstof en elektrocutie.

Prism Insect-o-cutor

Soorten lampen en technieken

Zoals eerder vermeld bestaan er verschillende vliegenlampen met een specifieke techniek. Echter de meeste vliegenlampen maken gebruik van UV licht in combinatie met een andere techniek.

  • UV licht met hoogspanning: Insecten worden door het UV licht aangetrokken. Vervolgens worden ze gedood door de hoogspanning op het rooster van de lamp. Tot slot worden ze opgevangen in een bakje.
  • UV licht met ventilator: Er bestaat ook een variant waarbij de insecten worden aangetrokken door het UV licht. Vervolgens worden ze door een ventilator aangezogen en zitten ze gevangen. Uiteindelijk drogen ze uit.
  • UV licht met lijmfolie: Ook hier worden de insecten aangetrokken door het UV licht. De insecten blijven hier plakken aan lijmfolie.

Wat past bij jou?

Welke vliegenlamp past bij jou? Natuurlijk vraagt iedere situatie om een andere aanpak. Wij hebben de belangrijkste richtlijnen voor jou opgesteld.

  • Gebruik je de vliegenlamp binnen of buiten? Er zijn lampen die geschikt zijn voor buitengebruik.
  • Wat is het aantal vierkante meters (m2) van het oppervlakte. Hou er wel rekening meer dat het aantal m2 niet garandeert dat alle insecten in de buurt komen van het apparaat.
  • Gebruik je hem in een ruimte waar voedsel wordt geconsumeerd, bereid of opgeslagen? Zo ja, gebruik dan een lamp met UV licht en lijmfolie.

Inmiddels weet je al veel meer over vliegenlampen en insecten irritaties. Of misschien wist je dat al lang. Wij wensen jou hoe dan ook een bruisend voorjaar en een geweldige zomer toe. Zonder insecten irritaties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.