Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Boeing introduceert zelfreinigend toiletsysteem

Natuurlijk zijn ze gemaakt voor in de vliegtuigen van Boeing, maar de nieuwe toiletten van de vliegtuigbouwer zijn de droom van iedereen met smetvrees. De toiletten reinigen zichzelf.

Het geheim van het nieuwe toilet is dat het gebruik maakt van ‘Far’ UV licht. Met een sterke lamp worden alle oppervlakken in het toilet beschenen. Het nieuwe UV licht zou daarbij 99,99% van alle bacteriën doden. Het is dezelfde techniek die Dyson onlangs in haar luchtbevochtiger heeft gebruikt.

Het licht gaat aan nadat de gebruiker het toilet heeft verlaten en de hele UV behandeling duurt zo’n drie seconden. De behandeling zou zelf helpen tegen nare geurtjes. Oké, als er een verse drol op de rand ligt, zal die niet verwijderd zijn. Je bent er dan wel zeker van dat het oppervlak van de drol steriel is.

Hoewel het nieuwe systeem een grote stap voorwaarts is voor het onboard toiletgebruik, duurt het nog even voor we de toiletten in echte vliegtuigen tegenkomen. Er zijn nog een paar dingen die onderzocht moeten worden om het systeem nog praktischer te maken zodat echt alle oppervlakken worden geraakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.